BlackBerry Priv primeste primele recenzii; Iata ce spun marile site-uri tech despre el - ecran excelent, camera bunicica, dar un design blocat in trecut + lag

Stiri Telefoane BlackBerry

Publicat: Duminica 08-Noi-2015 13:45:34 - Autor: Radu Iorga - Afisat de: 1571 ori

A venit momentul sa aruncam o privire asupra primelor recenzii realizate pentru BlackBerry Priv, o tentativa a celor de la BB de a ramane relevanti pe piata smartphone moderna. Terminalul e si primul model cu Android de la BlackBerry si isi asuma cateva riscuri la capitolul design. Hai sa vedem ce parere au cele mai mari site-uri tech despre acest smartphone inedit chiar si pentru anul 2015.

1. Engadget: pret prea mare, tastatura cam "subtire", camera buna - review
 

BlackBerry Priv primeste primele recenzii; Iata ce spun marile site-uri tech despre el - ecran excelent, camera bunicica, dar un design blocat în trecut + lag
 

Engadget, prin redactorul Daniel Cooper nu par prea impresionati de acest nou terminal, desi i-au apreciat camera si comoditatea designului. Din pacate tastatura a fost pusa la capitolul puncte slabe si prezenta lui Lollipop nu impresioneaza acum, in ciuda adaugirilor marca BlackBerry. Ecranul Quad HD AMOLED e laudat pentru calitate, claritate si culori, iar pe partea de acustica, sonorizarea mono e considerata rezonabila si atat.

Camera de 18 megapixeli cu tehnologie Schneider-Kreuznach vine cu stabilizare optica si captura video 4K. Calitate fotografiilor e peste asteptari pentru un BlackBerry, desi captura low light e cam grainy. Bateria a facut o impresie neplacuta, pierzand 20% din nivel in timpul procesului de setup, care e drept ca a durat o ora.

2. Gizmodo: lag, design depasit si... Android - review
 


 

Gizmodo, prin persoana lui Mario Aguilar nu par prea impresionati de acest model, ba chiar au o abordare extremista la review. Titlul lor suna ceva de genul "un telefon pe care nu il doresc nici dusmanilor". Apoi aflam ca pretul de 700 de dolari e o mare problema, iar produsul vine de la o companie in colaps, ce e drept ambele afirmatii adevarate. Tastatura QWERTY glisanta e considerata arhaica, depasita si incomoda, desi mecanismul glisant e solid.

Spre deosebire de alti revieweri, Gizmodo nu apreciaza muchiile curbate ale ecranului, afirmand ca textul e greu de citit la acele margini. Butoanele QWERTY sunt prea mici pentru a fi apasate comod, iar cea mai mare problema e probabil software-ul care sufera de lag. Aparent si conectivitatea face ceva probleme si incepem sa ne intrebam daca nu cumva Gizmodo a primit o unitate de teste cu defecte...

3. Android Police: ecran de top, baterie peste medie, dar performanta neconstanta - review
 


 

David Ruddock de la Android Police a realizat o analiza pertinenta si detaliata a acestui smartphone. El recunoaste din start ca terminalul e clar destinat fanilor hardcore BlackBerry, dar unii dispusi sa treaca la un nou OS. La aspecte pozitive intra ecranul Quad HD Super AMOLED bine iluminat si viu colorat, dar si bateria de 3410 mAh, care e peste medie si tine lejer peste o zi, cel putin la testele Android Police.

Camera e si ea laudata, in ciuda catorva cadre cu look cam artificial, iar experienta stock din Android e apreciata, in ciuda adaugirilor BB. Nu e totul roz aici, deoarece din senin telefonul se poate confrunta cu lag si nici macar RAM managementul din Lollipop nu ajuta. O problema este si zgomotul enervant si chiar infernal al camerei, atunci cand focalizeaza, dar si zgomotul shutterului. Pretul e din nou o problema... si  apare si chestiunea butoanelor prea mici pentru a fi comode.

4. Android Central: baterie uimitoare, interfata fluida, cea mai buna tastatura QWERTY - review
 


 

E socant sa vezi 2-3 recenzii care critica o serie de aspecte legate de Priv, pentru ca apoi sa le vezi laudate in alta recenzie. Astfel, am fost surprins cand am vazut ca Russell Holly de la Android Central a apreciat tastatura acestui BlackBerry drept "cea mai buna produsa vreodata", adaugand la plusuri si fluiditatea interfatei. Camera a fost considerata rezonabila, iar difuzorul frontal "fantastic", in vreme ce viata bateriei a fost "uimitoare"

Aflam si ca nu prea putem sa punem baza pe camera selfie, care e slaba, iar software-ul BlackBerry mai mult incurca decat ajuta. Telefonul sta excelent in mana utilizatorului si aparent poate chiar sa fie utilizat fara probleme si cu o singura mana, cel putin cu tastatura neglisata. Siguranta si intimitatea sunt analizate cu grija aici, prin prisma aplicatiei DTEK, care isi face treaba excelent.

Am vazut cateva mostre foto foarte reusite in aceasta recenzie.

5. CrackBerry: tastatura fizica si virtuala excelenta, software-ul putea fi ceva mai modern - review
 


 

CrackBerry este cel mai respectat site legat de telefoanele BlackBerry, o resursa de incredere cu privire la aceste terminale, cu o experienta indelungata in domeniu. Blaize are o recenzie foarte detaliata a lui Priv, din care aflam ca viata bateriei e buna aici, difuzorul are volum ridicat, tastatura fizica e excelenta, dar si cea virtuala e comoda. Camera de 18 MP din spate e considerata cea mai buna de pe vreun handset marca BB de pana acum.

La aspecte negative intra lansarea doar cu Lollipop si nu cu Marshmallow, camera frontala, faptul ca grila difuzorului aduna praf si faptul ca BlackBerry Blend nu da senzatia unei solutii finalizate. Redactorul subliniaza faptul ca desi au trecut anii si abordarile de design se tot schimba, e imposibil sa confunzi acest telefon cu unul al altui brand. Tastatura virtuala e laudata in mod deosebit, aproape mai mult decat cea fizica, daca va vine sa credeti.

Cea QWERTY e comparata cu tastaturile de pe modelele Torch, iar laude a primit si BlackBerry Hub, pentru usurinta cu care triaza mailurile si administreaza notificarile, prin gesturi de swipe. DTEK e considerat putin cam exagerat si "prematur", unele functii fiind cam paranoice, ca si cantitatea uriasa de permisiuni ce trebuie bifate.

Iata-ne cu 5 recenzii ale lui BlackBerry Priv, din care una e cu adevarat virulenta impotriva acestui device si zero il lauda cu desavarsire. Avand in vedere parerile atat de diferite despre tastatura, probabil comoditatea utilizarii sale e o chestiune de preferinta, ca si designul. Daca ma uit peste mostrele foto din recenzii, ele arata bine, dar departe de nivelul flagshipurilor Android din acest an. Performanta e cam criticata in recenzii si cuvantul lag apare cam des ce e drept.

Ramane acum doar sa testam si noi acest model, speram dupa o perioada cand problemele initiale vor fi rezolvate.





Ceilalti au citit si: