Bitcoin prinde la romani; Avem deja un bancomat Bitcoin in Bucuresti si notorietate la nivel international

Stiri Telefoane Financiare

Publicat: Luni 28-Iul-2014 23:30:31 - Autor: Alexandru Stanescu - Afisat de: 676 ori
Cei de la Reuters au scris un material interesant despre Romania si evolutia trendului Bitcoin la noi in tara. Am aflat cu aceasta ocazie ca exista in Bucuresti un bancomat bitcoin si popularitatea monedei digitale creste la noi in tara.
 
Bitcoin prinde la romani; Avem deja un bancomat Bitcoin în Bucuresti si notorietate la nivel international

Pana acum, in Romania tranzactiile in bitcoin se realizau prin transferuri bancare sau fata in fata. Primul ATM bitcoin de la noi a fost deschis in luna mai, iar interesul legat de aceasta moneda e cel mai mare din regiune la noi. In Oradea exista deja o bursa de schimb Bitcoin, cu tranzactii ce au ajuns de la 1.57 milioane de dolari. Multa vreme Bitcoin a fost vazut ca un lucru negativ la nivel global, fiind folosit pentru a plati asasini, in retelele de prostitutie sau in traficul de droguri.

Moneda e inca la inceputuri in Europa, in vreme ce in SUA are aportul si suportul din partea unor investitori de pe Wall Street si capetele luminate din Silicon Valley. George Rotariu (BitcoinRomania.ro) a deschis acest ATM Bitcoin din Bucuresti in colaborare cu firma Bitcoiniacs din Vancouver. Problema cea mare e fundamentul legislativ pe care trebui sa se bazeze aceasta initiativa. Inca se discuta cu oficialii si mai ales operatorul bitcoin din Oradea are nelamuriri cu privire la identitate sa de bursa, banca sau firma de transfer financiar.

O mare problema aici o reprezinta hackerii, care pot fura milioane de dolari cu un click, iar hackul este la el acasa in Romania, tara noastra fiind cotata de un studiu Verizon din 2012 drept a doua din lume la hacking dupa China. Va vedeti copiii cumparand telefoane in viitor pe bitcoins?




Ceilalti au citit si: