Publicat: Duminica 03-Aug-2014 13:55:17 - Autor: Radu Iorga - Afisat de: 456 ori
Un nou proiect Kickstarter va schimba radical modul in care ne incarcam bateriile de smartphone, daca va primi destula finantare. Aparent e vorba despre o noua tehnologie a bateriilor, care permite incarcarea in doar 30 de secunde, dar deocamdata e vorba doar de baterii mici.
 
Baterii de smartphone încarcate în doar 30 de secunde? Se întâmpla pe Kickstarter!

Noua tehnologie e bazata pe capacitori Litiu-ion si ar putea fi acea revolutie pe care o asteptam cu totii. Bateriile reincarcabile sunt mai prietenoase cu mediul decat cele pe care le folosim o data si le aruncam apoi. Problema principala cu reincarcabilele e ca dureaza destul de mult sa le incarcam. Noua tehnologie dezvoltata de Shawn West, in cadrul proiectului sau Kickstarter implica inlaturarea problemelor cu timpii lungi de incarcare.
 
Baterii de smartphone încarcate în doar 30 de secunde? Se întâmpla pe Kickstarter!

Ce a facut Shawn? El a luat un capacitor din Litiu, care ofera electricitate de 3.8 volti si l-a asociat unui mic circuit, care scade cei 3.8 volti la 1.5 volti, mai degraba asociati cu bateriile AA, C si D. Rezultatul e o baterie care poate fi conectata la un incarcator special si incarcata in doar cateva secunde. Conceptul principal al acestui sistem este cel de "capacitor Farad".
Cunoscut si ca un super capacitor, acesta poate retine energia pe lungi perioade de timp si se si incarca foarte rapid. Bateriile prototip actuale ale lui Shawn sunt modele AAA, AA, C si D, iar aceeasi tehnologie ar putea fi aplicata si bateriilor de pe smartphone. Sper ca sa nu se intample cu acest proiect ce se intampla de obicei cu ideile bune: sa fie ignorata in favoarea unor tehnologii mainstream care aduc bani producatorilor de baterii.




Ceilalti au citit si: