Atunci cand foamea nu are limite: Subway hackuit si carduri cadou de 40.000 de dolari furate

Stiri Telefoane Haioase

Publicat: Luni 18-Mar-2013 19:57:37 - Autor: M. Zainescu - Afisat de: 107 ori
Am auzit de hacking pentru furtul unor sume mari, al unor date confidentiale sau alte asemenea lucruri, dar sa furi carduri cadou de la Subway e o risipa de talent de hacker... Ei bine, iata ca doua persoane din SUA au spart sistemul lantului de restaurante pentru a fura carduri cadou in valoare de 40.000 de dolari.
 
Atunci când foamea nu are limite: Subway hackuit si carduri cadou de 40.000 de dolari furate

In luna septembrie a anului trecut tot Subway a avut parte de o bresa de securitate mai grava, atunci cand terminalele POS au fost hackuite la 150 de restaurante. Pierderile au fost 10 milioane de dolari si peste 146.000 de conturi au fost compromise. Shahin Abdollahi si Jeffrey Thomas Wilkinson sunt cei care au realizat hackul de aceasta data. Primul avea o afacere cu POS-uri, pe care le vindea diferitelor firme si restaurante, dar el preinstala pe ele un tool de tip remote desktop.

Astfel el obtinea informatii despre modul cum Subway si sistemul sau de POS-uri functioneaza. In cele din urma a prins toate chichitele sistemului si a accesat de la distanta infrastructura Subway creand carduri cadou in valoare de 40.000 de dolari. Apoi cardurile au fost vandute pe eBay sau Craigslist si se pare ca nu doar Subway a cumparat POS-urile vulnerabile. Metoda ingenioasa, trebuie sa recunoastem si speram ca Subway-urile de la noi sa nu aiba aceeasi soarta. Deocamdata va recomand sa platiti cash...




Ceilalti au citit si: