Publicat: Vineri 09-Apr-2010 17:46:09 - Autor: Radu Iorga - AfiÅŸat de: 128 ori
Odata cu anuntul oficial al platformei iPhone OS 4.0, Apple a prezentat si noul sau serviciu de advertising, pe numele sau iAd. Acesta este un rival pentru Google Adsense, dar pune mai degraba accentul pe reclama din aplicatii, deocamdata.

Apple iAd


Apple iAd va permite developerilor de software pentru iPhone sa incorporeze reclame sofisticate si atractive in aplicatii. Practic, developerii vor crea o "aplicatie intr-o aplicatie", dupa modelul celei Nike, pe care o puteti admira in actiune in clipul de mai jos. CEO-ul Steve Jobs a prezentat aseara pe scena si o reclama la filmul Pixar "Toy Story 3", aplicatia incluzand trailere, jocuri si alte continuturi care puteau fi accesate dintr-o portiune a ecranului, aflata in partea inferioara a aplicatiei.
 

 
Utilizatorii nu vor aprecia, probabil aceasta inovatie, dar ea va reprezenta painea developerilor care isi castiga existenta din dezvoltarea aplicatiilor gratuite. De asemenea, companiile care cauta noi metode de a-si promova produsele vor deveni cu siguranta interesate de tehnologia Apple.

Intre timp, aflam ca Google are probleme cu achizita AdMob, avocatii Comisiei Federale de Comert avand ceva de obiectat pe seama tranzactiei de 750 de milioane de dolari. Deocamdata privim partea buna a lansarii lui iAd: vor exista mai multe aplicatii gratuite, respectiv mai ieftine, asta daca sunteti dispusi sa indurati reclamele de tip nou.

Mingea e in terenul Google... sa vedem cum vor raspunde noului serviciu Apple.


Ceilalti au citit si: