Publicat: Luni 05-Mai-2014 18:25:20 - Autor: Radu Iorga - Afisat de: 433 ori
Google și al sau Android sunt deocamdata sub Apple când vine vorba despre veniturile din aplicații pentru mobil, dar în primul trimestru al acestui an OS-ul gigantului motoarelor de cautare a cunoscut o creștere. Acesta se aplica pe piața de advertising mobil.
 
Android domina piața de advertising pe mobil, cu 42% cota, este peste iOS!

Astfel, Android are o cota de 42% pe aceasta piața în primele 3 luni ale anului, iar advertiserii încep sa considere Android o platforma interesanta. Probabil ca știți ca Google își ia majoritatea veniturilor din reclame online, iar compania a prevazut ascensiunea mediului mobil și a investit serios în proiecte asociate. Evoluția catre mobil drept platforma esențiala de servire a reclamelor și nu doar secundara fața de desktop își arata roadele.
 
Android domina piața de advertising pe mobil, cu 42% cota, este peste iOS!

Google a fost unul dintre primii jucatori de pe piața care a targetat în mod reușit publicul de pe mobile. Apple obișnuia sa domine zona de advertising pe mobil cu un ecart uriaș, care a început sa se micșoreze acum, ba chiar sa și dispara. Pâna în trimestrul trecut, iOS era cea mai atractiva platforma daca erai advertiser pe mobil, dar acum Android e la putere. Daca OS-ul celor de la Googlare o cota de 42%, aflați ca iOS are acum doar 38%

Cota câștigata de Android vine mai degraba din scaderea cotelor lui Symbian și BlackBerry. Totuși, Android mai are un drum plung de parcus pâna va ajunge la veniturile lui iOS. Platforma Apple aduce peste jumatate din veniturile globale din advertising pe mobil. Daca intram în fragmentare pe Android, descoperim ca Samsung aduce 60% din traficul de reclame în acest segment, iar LG se afla la 11.11%, în vreme ce Motorola, HTC și ZTE au împreuna doar 12%.
 
Android domina piața de advertising pe mobil, cu 42% cota, este peste iOS!

Cifrele se aplica pe primul trimestru al acestui an, iar astfel avem o idee cam ce înseamna Samsung pentru piața terminalelor mobile. și segmentarea pe continente și tari e interesanta. Astfel, piața asiatica, în special China și India cunoaște un boom, depașind Europa drept a doua cea mai mare piața de reclame pe mobil. SUA aduce peste jumatate din traficul mobil pe partea de reclame, dar India se afla pe locul 2.

Va fi interesant de vazut unde intra în ecuație și Facebook, care a lansat propria sa rețea de reclame mobile. Exista oare loc aici si pentru alti jucatori, precum Windows Phone?




Ceilalti au citit si: