Publicat: Luni 05-Mai-2014 18:25:20 - Autor: Radu Iorga - Afisat de: 432 ori
Google ??i al s??u Android sunt deocamdat?? sub Apple cand vine vorba despre veniturile din aplica??ii pentru mobil, dar in primul trimestru al acestui an OS-ul gigantului motoarelor de c??utare a cunoscut o cre??tere. Acesta se aplic?? pe pia??a de advertising mobil.
 

Astfel, Android are o cot?? de 42% pe aceast?? pia???? in primele 3 luni ale anului, iar advertiserii incep s?? considere Android o platform?? interesant??. Probabil c?? ??ti??i c?? Google i??i ia majoritatea veniturilor din reclame online, iar compania a prev??zut ascensiunea mediului mobil ??i a investit serios in proiecte asociate. Evolu??ia c??tre mobil drept platforma esen??ial?? de servire a reclamelor ??i nu doar secundar?? fa???? de desktop i??i arat?? roadele.
 

Google a fost unul dintre primii juc??tori de pe pia??a care a targetat in mod reu??it publicul de pe mobile. Apple obi??nuia s?? domine zona de advertising pe mobil cu un ecart uria??, care a inceput s?? se mic??oreze acum, ba chiar s?? ??i dispar??. Pan?? in trimestrul trecut, iOS era cea mai atractiv?? platforma dac?? erai advertiser pe mobil, dar acum Android e la putere. Dac?? OS-ul celor de la Googlare o cot?? de 42%, afla??i c?? iOS are acum doar 38%

Cota ca??tigat?? de Android vine mai degrab?? din sc??derea cotelor lui Symbian ??i BlackBerry. Totu??i, Android mai are un drum plung de parcus pan?? va ajunge la veniturile lui iOS. Platforma Apple aduce peste jum??tate din veniturile globale din advertising pe mobil. Dac?? intr??m in fragmentare pe Android, descoperim c?? Samsung aduce 60% din traficul de reclame in acest segment, iar LG se afla la 11.11%, in vreme ce Motorola, HTC ??i ZTE au impreun?? doar 12%.
 

Cifrele se aplic?? pe primul trimestru al acestui an, iar astfel avem o idee cam ce inseamn?? Samsung pentru pia??a terminalelor mobile. ??i segmentarea pe continente ??i tari e interesant??. Astfel, pia??a asiatic??, in special China ??i India cunoa??te un boom, dep????ind Europa drept a doua cea mai mare pia??a de reclame pe mobil. SUA aduce peste jum??tate din traficul mobil pe partea de reclame, dar India se afla pe locul 2.

Va fi interesant de v??zut unde intr?? in ecua??ie ??i Facebook, care a lansat propria sa re??ea de reclame mobile. Exista oare loc aici si pentru alti jucatori, precum Windows Phone?




Ceilalti au citit si: