Age of Empires: Castle Siege Review (ASUS Transformer Book T100 Chi): legenda imperiilor ajunge doar o clona de Clash of Clans, cu cateva elemente nostalgice (Video)

Stiri Telefoane Jocuri

Publicat: Duminica 26-Iul-2015 12:33:46 - Autor: Alexandru Stanescu - Afisat de: 485 ori
Atunci cand am auzit ca exista un titlu Age of Empires relativ modern pe Windows 8.1 in Store m-am bucurat si nu prea, asteptandu-ma sa gasesc cine stie ce clona de Temple Run, Angry Birds sau Clash of Clans. Titlul e gratuit in Windows Store si a fost testat de mine pe tableta ASUS Transformer Book T100 Chi.
 
Age of Empires: Castle Siege

Cu aportul celor de la Microsoft, acest titlu aduce o evolutie lenta a civilizatiilor, poate chiar mai lenta decat in jocul AoE 2, dupa care e inspirat. Veti putea juca drept una dintre cele 6 civilizatii: Bizantini, Britoni, Franci, Sarazini, Teutoni sau Rus. Fiecare dintre ele are cate un erou special, care ca si unitatile poate fi miscat intre structuri in lupta. Asta e prima veste buna legata de joc, care spre deosebire de Clash of Clans sau Boom Beach va permite sa mutati unitatile unde doriti.

Cu toate acestea asemanarea cu CoC ramane aici, acesta fiind la radacini un base builer si joc de asteptare ca resursele sa fie adunate. Luptele dureaza maxim 5 minute, cele PvP cel putin, deoarece disputele din modul campanie pot dura oricat. Ele sunt reconstituiri ale unor evenimente istorice, precum asedii sau jefuiri de cetati (Alep, Salonic etc). Cladirile au nevoie de ore sau zile pentru a fi construite si exista atat structurile obisnuite, precum baraci, turnuri de aparare, un Keep central, cat si ziduri de protectie si chiar drumuri si statui.
 
Age of Empires: Castle Siege Review (ASUS Transformer Book T100 Chi)

Veti putea antrena soldati si sa ii upgradati, iar resursele principale aici sunt lemn si hrana, iar mai incolo apare si piatra. Grafica arata binisor, in ideea ca detaliile sunt migaloase si vom vedea cate un arcas care se plimba printre turnuri, sau un porc alergand langa ferma. Ca orice clona CoC care se respecta puteti fi jefuit de resurse atunci cand nu sunteti la device, inamicii pradandu-va resursele, mai ales daca nu aveti scut.

Muzica e punct slab aici, fiind departe de simfoniile pe care ni le ofereau titlurile trecute. Ii acordam lui Age of Empires: Castle Siege nota 7.5 din 10, el fiind un AoE deformat fata de ce stiam pana acum, dar ca o variatie de Clash of Clans merita jucat, desi poate provoca dependenta si enervare, upgrade-urile durand mult. Il puteți descarca de aici.
 
ASUS Transformer Book T100 Chi prețuri actualizate:
eMAG.ro Altex.ro Compari.ro
Age of Empires: Castle Siege Review (ASUS Transformer Book T100 Chi)
 




Ceilalti au citit si: