Publicat: Duminica 13-Iul-2014 13:11:39 - Autor: Radu Iorga - Afisat de: 230 ori
Aveți mai jos un clip in care se pronunța destul de des cuvantul "telekinetica" și la finalul sau ni se promit in doar cațiva ani gadgeturi care ne vor executa comenzile pe care le gandim. Ei bine, prin proiectul MindRDR suntem cu un pas mai aproape de acel moment, el asociind un Neurosky MindWave Mobile cu un Google Glass.  
 
Acum poți controla Google Glass cu mintea, folosind sistemul MindRDR (Video)

Pana acum interacționam cu Google Glass prin comanda vocala sau prin gesturi touch realizate pe rama sa. Neurosky MindWave Mobile este gadgetul care ne intereseaza in acest sistem inovator, el reușind sa masoare undele cerebrale, datele fiind apoi stocate, analizate și utilizate pentru a evalua nivelul de concentrare.  
 
La fiecare nivel de concentrare este asociat un emoticon, aparent, sau cel puțin aceasta era utilizarea pana acum. In cazul operarii in tandem cu Google Glass, MindRDR va transforma undele cerebrale in comenzi. Spre exemplu veți putea realiza o fotografie și sa o partajați prin rețelele de socializare imediat folosind o interfața mult simplificata. Veți avea la dispoziție o linie orizontala, care se apropie de partea superioara a ecranului daca utilizatorul se concentreaza.  
 
Daca utilizatorul se concentreaza destul incat sa faca linia sa atinga marginea superioara atunci se realizeaza o fotografie. Cum vi se pare aceasta modalitate de control, care doar in urma cu cațiva ani ar fi parut SF?
 




Ceilalti au citit si: