Vergeturile, o problema de estetica, nu de sanatate

Voturi: 124 |   Voteaza

Orice revista pentru femei ai cumpara, vei observa cu siguranta ca toate modelele din poze au pielea perfecta. Cred ca trebuie sa stii ca majoritatea femeilor intampina problema aparitiei vergeturilor.

Din ce cauza? Dezvoltarea organismului in adolescenta poate sa fie cauza principala. De asemenea, castigarea in greutate, sarcina sau exercitiile de crestere a masei musculare determina aparitia acestor dungi inestetice.


Ce poti face in legatura cu vergeturile?

Cred ca trebuie mai intai sa te incarci cu multa rabdare. La inceput, aceste rupturi ale dermei au culoare rosiatica, in timp insa se decoloreaza. Acest fenomen depinde foarte mult de tipul pielii, de adancimea leziunilor si de dorinta ta de a le trata. Pentru a intelege acest aspect gandeste-te la modul in care evolueaza o cicatrice. Vergeturile sunt de fapt niste cicatrice mici care apar din cauza faptului ca straturile inferioare ale pielii se dezvolta mai greu decat cele superioare.

In unele cazuri, dungulitele acestea subtiri se decoloreaza dupa ani de la aparitia lor. Grosimea lor poate sa difere, la fel ca si adancimea. Medicii spun ca unele creme pot sa grabeasca decolorarea lor sau sa le faca invizibile. Important este sa incepi tratarea lor la scurt timp dupa aparitie. Uleiurile trebuie aplicate si de trei ori pe zi, de aceea este nevoie de multa rabdare si perseverenta.

Cea mai buna solutie de tratare a vergeturilor este combinarea tratamentelor. Exista uleiuri si solutii care stimuleaza producerea colagenului din piele si fortifica straturile acesteia. Cele mai indicate sunt cremele ce contin vitamina A. In prezent exista foarte multe produse cosmetice care sa te ajute sa mentii supletea si fermitatea pielii tale dar ele trebuie selectate cu atentie.

Daca ti-au aparut de curand vergeturi, iti recomandam sa folosesti Mederma, o crema special creata pentru a minimaliza cicatricele. Eficienta cremelor depinde foarte mult de ingrediente si de tipul pielii pentru care sunt folosite, de aceea este indicat sa ceri sfatul unui dermatolog.

Daca nu crezi ca un tratament te va ajuta sa indepartezi vergeturile atunci nu poti decat sa te consolezi cu ideea ca aproape toate femeile sufera de aceasta problema. Daca insa vrei sa faci parte din categoria celor cu pielea perfecta, nu ezita sa aplici metodele cunoscute. O metoda rapida de a le estompa sunt uleiurile bronzante.CITESTE SI DESPRE:

COMENTEAZA

COMENTARII

mary029
30/10/2009, 09:19
aceasta crema ajuta si la disparitia vergeturilor aparute in urma unei sarcini. va rog,
cine a folosito sami raspunda la intrebare.
mary029
30/10/2009, 09:18
aceasta crema ajuta si la disparitia vergeturilor aparute in urma unei sarcini? va rog,
cine a folosito sami raspunda la intrebare!
mary_29
30/10/2009, 09:18
aceasta crema ajuta si la disparitia vergeturilor aparute in urma unei sarcini? va rog,
cine a folosito sami raspunda la intrebare!
mary_29
30/10/2009, 09:17
aceasta crema ajuta si la disparitia vergeturilor aparute in urma unei sarcini? va rog,
cine a folosit-o sa-mi raspunda la intrebare!