Sezutul indelungat creeaza probleme de sanatate

Voturi: 140 |   Voteaza

Astazi vindecarea hemoroizilor, a abceselor sau fistulelor perianale a devenit, datorita noilor tehnici medicale, un lucru absolut banal.


Fistula perianala

Fistula perianala reprezinta o comunicare anormala a rectului cu pielea din apropierea orificiului anal, strabatand muschii responsabili de continenta anala. Aparitia fistulei perianale se datoreaza infectiei unor glande intraanale (glandele lui Herman si Desfosses).

Cauzele infectiei sunt dintre cele mai diverse: constipatia cronica, traumatismele repetate cauzate de practicarea unor sporturi precum ciclismul sau echitatia, bolile intestinelor (rectocolita ulcerohemoragica, boala Crohn, prostatitele sau tumorile rectale). Infectia, deja instalata, formeaza un abces care se deschide spre interior, spre exterior sau, in cazuri grave, in ambele parti.


Simptome

Simptomele fistulei perianale pot fi acute: dureri puternice, crescande in timpul scaunelor, febra, oboseala, aparitia unei umflaturi dureroase in apropierea orificiului anal care nu permite pozitia sezand. Daca abcesul se sparge spontan, durerile cedeaza aproape instantaneu, fiind totusi necesar consultul medical de specialitate. In cazurile de fistule perianale cronice apare un orificiu latero anal si o scurgere purulenta aproape continua.

Pana acum, tratamentul clasic era doar chirurgical, necesitand, dupa caz, una, doua sau trei operatii care se puteau prelungi pe o durata cuprinsa intre 21 si 55-60 zile, timp in care erau necesare pansamente si toalete chirurgicale, care conduceau la o incapacitate de lucru foarte indelungata.


Tratament

Marea problema a acestor operatii este conservarea sfincterelor anale (intern si extern) care sunt traversate de aceste fistule si care, in urma interventiei chirurgicale predispun la incontinenta anala, partiala sau aproape totala. Rata de recuperare a incontinentei este destul de redusa (doar 11%) iar rata de recidiva se inscrie in 2%. Acum la Alpha Medical Clinics din Bucuresti, este disponibila o metoda de tratament nechirurgicala, care inchide fistula si abcesul in 12-16 sedinte, nu necesita internare, nu are efecte secundare si ofera un confort deosebit.

CITESTE SI DESPRE:

COMENTEAZA

COMENTARII