Remodelarea sanilor - sani frumosi si sanatosi

Voturi: 159 |   Voteaza

Remodelarea sanilor, cu propriul tesut adipos

Injectarea propriei grasimi de pe burta sau coapse in san pentru reconstruirea acestuia dupa operatia efectuata pentru a scapa de cancer pare a fi o tehnica promitatoare. Procedura a fost pusa la punct de o companie din San Diego si presupune celule grase "tratate" pentru a ramane acolo unde sunt injectate.

În cursul acestui an, compania va lansa un studiu de reconstruire a sanului in Europa pentru femei care au fost supuse unor operatii partiale de mastectomie. De asemenea, ar fi posibil ca procedura sa se aplice si in cazul femeilor care doresc marirea sanilor, numai ca cei care au dezvoltat tehnica doresc sa se focuseze pe pacientele cu cancer mamar si au nevoie de plastii dupa operatie.

Tehnica dezvoltata de companie presupune luarea de tesut adipos de la pacienta printr-o procedura minora de liposuctie. Ţesutul este apoi pus intr-un sistem special si peste o ora o doza de celule regenerative poate fi injectata in san.

Injectiile cu grasime au devenit o practica des intalnita in randul chirurgilor plasticieni, fiind folosite, de exemplu, pentru "umplerea" ridurilor din jurul ochilor. Dr. Brian Kinney, profesor de chirurgie plastica la Universitatea Southern California, spune, insa, ca exista riscul ca celule grase sa se reabsoarba si, de asemenea, ca acele celule sa arate la mamografie ca si cum pacienta ar avea cancer la san.

Acesta spune ca este nevoie ca, in momentul in care tehnica va fi aprobata, pacienta care va opta pentru acest mod de remodelare a sanului sa gaseasca un radiolog cu experienta in citirea mamografiilor.CITESTE SI DESPRE:

COMENTEAZA

COMENTARII