Remedii naturiste pentru amenoree

Voturi: 144 |   Voteaza

Amenoreea este caracterizata de disparitia menstrelor din cauze fiziologice sau patologice, disfunctii hormonale, traumatisme psihice.

In cazul in care afectiunea este datorata altor cauze decat cele fiziologice, se pot utiliza ca adjuvant unele specii de plante in urmatoarea formula: 30 g coaja de crusin (Cortex Frangulae), 10 g tintaura (Herba Centauri), 20 g coada soricelului (Herba Milleflii), 10 g sunatoare (Herba Hyperici), 20 g cimbru (Herba Thymi), 10 g fenicul (Fructus Foeniculi). Se va face infuzie din o lingura de amestec la o cana de apa si se vor bea 2-3 ceaiuri calde pe zi.
SURSA 02
Disparitia menstrelor din cauze fiziologice sau patologice, disfunctii hormonale, traumatisme psihice etc.

Plante medicinale ce pot fi utilizate: cimbrul, coada soricelului, crusinul, feniculul, spanzul, sunatoarea, tintaura.

Retete utilizate

UZ INTERN1

Spanzul- un rf de cutit (0,5-l g) pulbere de radacina se ia pe cale bucala sau sub forma de tinctura, cate 20-30 picaturi pe zi.

Ceai complex

Crusinul - coaja (30 g), Tintaura - partea aeriana a tei (10 g). Coada soricelului -partea aeriana a tei (20 g), Sunatoarea - partea aeriana a tei (10 g). Cimbrul -partea aeriana a tei (20 g), Feniculul - fructe (10 g). Infuzie dintr-o lingura de amestec, la o cana cu apa; se beau 2-3 ceaiuri calde pe zi.CITESTE SI DESPRE:

COMENTEAZA

COMENTARII