Remedii naturiste pentru alergie

Voturi: 127 |   Voteaza

Se caracterizeaza printr-o stare de reactivitate crescuta a organismului datorata alimentelor, bacteriilor, medicamentelor, unor agenti fizici sau diferitelor substante chimice alergizante.

Se manifesta prin urticarie, eczeme, edeme, prurit, astm. Unele specii de plante sau ceaiuri medicinale amelioreaza simptomele bolii, in special ale urticariei.

- Trei-frati-patati (Herba Violae tricoloris): infuzie din o lingurita de planta la o cana de apa; se beau 2-3 cani pe zi.

- Flori de coada soricelului (Flores Millefolii): infuzie din o lingura de flori la o cana de apa; se beau 2 cani pe zi.

- Turita mare (Herba Agrimoniae) se recomanda in tratamentul alergiilor manifestate prin urticarie sub forma de infuzie din o lingura de planta la o cana de apa; se beau 2-3 cani pe zi.

- Radacina de iarba mare (Radix Inulae) se recomanda in tratamentul alergiilor manifestate prin eruptii ale pielii insotite de mancarimi: decoct din 3 linguri de radacini la o cana de apa: se iau 3-4 linguri pe zi.

Rezultate foarte bune se obtin si folosind unul din urmatoarele doua amestecuri de plante:

- 50 g trei-frati-patati (Herba Violae tricoloris), 10 g flori de coada soricelului (Flores Millefolii), 5 g Flori de levantica (Flores Lavandulae), 20 g talpa gastii (Herba Leonuri), 15 g radacina de brusture (Radix Bardanae). Se face o infuzie din o lingura de amestec la o cana de apa si se beau 2-3 cani pe zi, timp de o luna.

- 10 g flori de soc (Flores Sambuci), 30 g trei-frati-patati (Herba Violae tricoloris), 20 g papadie (Radix Taraxaci), 20 g radacina de cicoare (Radix Cichorii). Se face decoct (prin fierbere 10 minute) cu o lingura de amestec la o cana de apa si se beau 2-3 cani pe zi pana la disparitia simptomelor.

Pentru uz extern se recomanda in cazul eczemelor, deoarece calmeaza pruritul, tamponari cu infuzie din 5 g ulei volatil de menta (Oleum Menthae) si 95 g Alcool etilic 96 grade.

CITESTE SI DESPRE:

COMENTEAZA

COMENTARII