Mastopexia - ridicarea sanilor cazuti

Voturi: 156 |   Voteaza

Mastopexia este procedura chirurgicala pentru conturarea si ridicarea sanilor cazuti. De asemenea, se poate obtine si reducerea marimii areolei. Majoritatea femeilor prezinta,odata cu inaintarea in varsta, pierderea fermitatii si caderea sanilor. Aceste transformari pot fi mostenite, pot aparea dupa sarcina, pierderi in greutate sau datorita imbatranirii. Modificarile sunt progresive si se produc de obicei intre 20 si 40 de ani. Volumul glandei mamare poate ramane normal dar se pierde fermitatea si pozitia din tinerete. Mastopexia poate restabili fermitatea sanilor si poate corecta pozitia lor fara a mari sau reduce dimensiunile. Daca sanii au pierdut din volum si pacienta ii doreste mai mari, se pot introduce implanturi mamare.


Ce paciente pot beneficia de mastopexie

Liftingul sanilor se adreseaza femeilor cu sanii "lasati" (ptozati), care au sentimente de jena si nemultumire cu actiune negativa asupra psihicului. Nici un exercitiu fizic si nici un tratament medical nu poate rezolva ptoza mamara. Cele mai bune rezultate se intalnesc la femei cu sani mici si cazuti. Bineinteles ca se pot ridica sani indiferent de marimea lor dar sanii foarte grei pot ptoza din nou in timp (nici o operatie nu poate inlatura efectul gravitatiei).

La consultatia initiala, este important sa discutati cu chirurgul despre asteptarile dumneavoastra, fiindca fiecare persoana are o viziune diferita in ceea ce priveste marimea, forma sanilor si aspectul cicatricelor. Ar trebui sa discutati unde vor fi pozitionate areola si mamelonul si sa fiti sigura ca intelegeti ce cicatrice va rezulta.


Riscurile operatiei

Nu exista operatie care sa nu implice un risc. Fiind o interventie chirurgicala mare, riscurile trebuie discutate amanuntit cu chirurgul si cu medicul anestezist inainte de operatie.

In afara riscurilor pe care orice anestezie generala le implica, pot aparea infectii sau hematoame care pot determina aparitia de cicatrice inestetice. Chiar si fara aceste complicatii, operatia lasa cicatrice ce pot fi observate si care sunt permanente. Vindecarea mai grea si cu cicatrice mai late apare de regula la fumatori.

Liftingul sanilor nu este o operatie simpla dar in mod normal este sigura daca este facuta de un chirurg plastic calificat.CITESTE SI DESPRE:

COMENTEAZA

COMENTARII