Infectiie respiratorii acute si cronice tratate prin terapia cu aerosoli, medicale, imunologie

Voturi: 177 |   Voteaza

Bolile inflamatorii ale aparatului respirator sunt cele mai frecvente boli ale copilului cuprinzand peste 50% dintre toate afectiunile pentru care este consultat un pediatru, prin urmare aceste afectiuni presupun un mare consum de medicamente si cheltuieli de spitalizare.

Bolile inflamatorii ale aparatului respirator sunt clasificate conventional in boli ale cailor respiratorii superioare si boli ale cailor respiratorii inferioare. In ciuda acestei clasificari se stie ca, niciodata o infectie respiratorie nu e limitata strict la nivelul unei anumite structuri anatomice, astfel manifestarile clinice ale unei infectii respiratorii depind de regiunea anatomica a aparatului respirator afectata de boala.

In tratamentul diverselor afectiunilor respiratorii, atat la copii cat si la adulti, pe langa tratamentele medicamentoase conventionale sunt indicate din ce in ce mai mult tratamentul cu aerosoli.


Ce sunt aerosoli? Aparate de aerosoli.

Aerosoli reprezinta microparticule de natura lichida, solida sau gazoasa dispersate intr_un mediu gazos, adica in aerul care ne inconjoara. Aerosolii pot fi naturali - cei atmosferici si artificiali sau terapeutici. Aerosolii naturali sunt mai frecvent intalniti la mare sau la munte.

Aerosoli artificiali sunt produsi de aparate, care se bazeaza pe folosirea aerului comprimat, la o presiune mai mare de 2 - 3 atmosfere, care disperseaza fin, in microparticule, mediul lichid, respectiv substanta chimica, care am introdus-o in aparat si pe care dorim sa o inhalam. Din punct de vedere al accesibilitatii, obtinerea si folosirea aerosolilor artificiali este mult mai facila, singurul impediment ar fi achizitionarea unui aparat de aerosolizare.

Aparatele de aerosolizare sunt produse de multe firme, care produc tot soiul de aparate medicale, printre acestea amintim firma Laica. Aceasta firma pune la dispozitia persoanele cu afectiuni respiratorii, mai multe tipuri de aparate care produc aerosoli, aparate care folosesc aerul comprimat, cu piston sau ultrasunetele pentru a produce aerosoli.

Nebulizatoarele cu ultrasunete transforma medicamentele lichide introduse in aparat in particule foarte fine, usor de inhalat

Ideal pentru copiii si oamenii care au dificultati in a folosi aparatele de aerosol cu doza fixa la fel si pentru cei cu astm.

De asemenea, ideal pentru tratamentul: dereglarilor pulmonare, traheita, bronsita, sinuzita, astm bronsic.

Dispozitivul produce sunete de inalta frecventa care activeaza asupra lichidului transformadu-l in particule extrem de fine.

Medicamentul transformat este proiectat direct in gat/nas de un ventilator electric, astfel particulele ating toate caile respiratorii, actionand la nivelul lor.


Indicatiile medicale ale aerosolilor

Aerosolii sunt indicati in boli pulmonare (traheite, bronsita cronica, bronsita asmatiforma, bronsiolite, bronsiectazii, astm bronsic, emfizem pulmonar) si afectiuni ORL (sinuzite, rinofaringite, laringite, amigdalite). Actiunea este in functie de substanta medicamentoasa folosita: vasoconstrictoare (adrenalina, efedrina); vasodilatatoare (miofilin, nitrit de sodiu); bronhodilatatoare (aminofilina); antiinflamatorie si antiinfectioasa (antibiotice); antialergica; sedativa .





CITESTE SI DESPRE:

COMENTEAZA

COMENTARII