Implanturile faciale - imbunatatirea aspectului fetei

Voturi: 156 |   Voteaza

Mama natura nu ne-a facut perfecti, insa evolutia si medicina ne-a pus la dispozitie metode care fac loc de “mai bine". Astfel chirurgia estetica a decoperit tehnici perin care putem realiza o minimodelare a chipului prin implanturi faciale la nivelul obrajilor, buzelor si barbiei.

Aceste implanturi nu modifica mult trasaturile fetei si nu produc schimbari radicale in fizionomia chipului, insa pot atenua ridurile si imbunatati liniile obrajilor, ale semiprofilului, ale barbiei si buzelor. Este o tehnica ideala pentru cei ce au suferit interventii chirurgicale la nivel facial, pentru micile retusuri dupa operatiile estetice faciale dar si pentru persoanele care nativ prezinta probleme inestetice, cum ar fi pometi evidenti, barbie ascutita, asimetrie faciala. Realizarea acestor implanturi duce de obicei la realizarea unei armonii intre fata si trasaturile ei.


In ce constau implanturile faciale?

Inainte de toate medicul estetician va sta de vorba cu pacientul pentru a cerceta motivele pentru care acesta doreste interventia precum si rezultatele pe care le asteapta, astfel incat medicul sa evalueze realist corespondenta dintre rezultatelele chirurgicale si cele dorite de pacient. De asemenea pacientul trebuie informat cu privire la procedurile la care va fi supus, timpul interventiei, riscurile si perioada de refacere. In general aceste implanturi faciale sunt cerute odata cu alte proceduri cosmetice, cum ar fi liftingul fruntii, liftingul facial etc. Se va analiza atent daca rezultatele corespund asteptarii pacientului.

La ora actuala exista pe piata o gama larga de materiale cu care implanturile faciale pot fi realizate in funcite de rezultatele dorite, de zona implantata, consistenta etc. Implanturile la nivelul buzelor se realizeaza de obicei dinspre comisura buzelor (colturile gurii) spre mijlocul acestora, fiind injectabile.

Implantul obrajilor poate fi plasat printr-o interventie fie la nivelul buzei superioare, fie la nivelul pleoalei inferioare.

Implantul barbiei este plasat fie la nivelul buzei inferioare, fie sub barbie.

Se mai pot realiza de asemenea interventii la nivelul pleoapelor, de ridicare a cozii ochilor, de retractie a cearcanelor etc. Evident, tot pentru schimbarea trasaturilor fetei exista si chirurgia estetica a nasului, insa aceste categorii nu fac parte din implanturile faciale.

Procedura necesita anestezie locala (in combinatie cu administrarea unor sedative), dureaza in mod normal aproximativ doua ore, iar riscurile sunt minime.


Care sunt riscurile implanturilor faciale?

Riscurile sunt minime si depind de sanatatea precedenta a pacientei, astfel ca pot sa apara echimoze (spargeri ale vaselor de sange ce apar ca mici vanatai ce se retrag de la sine in decursul a 1-2 saptamani) daca pacientul are spre exemplu probleme cu vasele sanguine sau prezinta unele avitaminoze (spre exemplu vitamina C, avand o alimentataie saraca in fructe si legume). De asemenea mai pot sa apara, rar si de obicei in lipsa respectarii stricte a regulilor de igiena si indicatiilor medicului, infectiile locale care pot periclita rezultatele interventiei.

Alte complicatii ce mai pot sa apara sunt reprzentate de rejet din partea organismului gazda, fiind implanturi exista posibilitatea ca organismul sa nu le accepte, insa aceste situatii sunt rare. De asemenea tot rar se intampla ca implantul respectiv sa migreze de la locul dorit, necesitand o reinterventie.


Recuperarea dupa interventie

Recuperarea este rapida si usor de tolerat, fiind necesara o saptamana de concediu pentru recuperarea totala. Este evident ca aceasta recuperare depinde si de obiceiurile alimentare si stilul de viata ale pacientului, astfel daca este sanatos, mananca echilibrat si se odihneste reuperarea nu imune probleme.


Rezultatele interventiei

Rezultatele sunt permanente si se pot modifica doar in rarele cazuri de migrare a implantului. Rezultatele nu sunt neaparat evidente in functie de discretia rezultatului dorit si chiar daca multi oameni din jurul pacientului nu vor remarca schimbari radicale (nici nu se intentioneaza), vor sustine insa ca respectiva persoana arata mult mai bine.

CITESTE SI DESPRE:

COMENTEAZA

COMENTARII