Herpesul genital - infectie cauzata de virusul simplex

Voturi: 153 |   Voteaza

Herpes genital, boala transmisa pe cale sexuala, este o infectie cauzata de virusul simplex. Exista doua tipuri de virusi simplex care pot cauza herpesul. Primul tip de virus simplex (HSV-1) cauzeaza herpesul oral. Al doilea tip, HSV-2, cauzeaza herpesul genital. Insa ambele tipuri de virusi pot determina aparitia herpesului oral si genital.


CE SE INTAMPLA CAND O PERSOANA ESTE INFECTATA CU HERPES GENITAL?

Dupa ce te-ai infectat cu virusul herpesului genital, este posibil ca simptomele sa nu apara intr-o zi sau intr-o saptamana. Poate dura luni, chiar si ani pana observi ceva. Din cauza aceasta este greu de stiut cand virusul a patruns in corp. Dupa ce au fost infectati, unii oameni pot observa o prima izbucnire. Aceasta insa nu este proeminenta. Dar la altele persoane, virusul instalat poate izbucni printr-o forma severa chiar la cateva zile de la contaminare.


CARE SUNT SIMPTOMELE HERPESULUI GENITAL?

Simptomele herpesului genital variaza si pot include:

- o arsura, basici, taieturi sau rani in zona genitala (vagin, vulva, anus, penis sau scrot);

- furnicaturi, arsuri sau senzatia de scarpinare in zona genitala;

- dureri in zona genitala;

- scurgeri din penis sau vagin;

- dureri sau arsuri in timpul urinarii;

- simptome de gripa (dureri de cap, febra) si glande umflate (noduli) in vintre;

- sau, in caz contrar, este posibil ca aceste simptome sa lipseasca cu desavarsire.


UNDE APAR SIMPTOMELE?

Simptomele herpesului genital pot aparea in diferite locuri ale corpului. Odata ce o persoana este infectata, virusul inactiv se afla intre nervii sacrali de la baza coloanei vertebrale. Odata activ, virusul trece prin caile nervoase spre suprafata pielii, unde poate izbucni. Nervii din fese, zona genitala si coapse sunt conectati. Deci o izbucnire poate aparea in zona anusului, pe fese, coapse, penis, scrot, vagin si/sau vulva.


CARE ESTE FRECVENTA APARITIEI HERPESULUI GENITAL?

Herpesul genital este una dintre cele mai frecvente boli cu transmitere sexuala (BTS) in Statele Unite. Aproximativ 50 de milioane de americani au herpes genital; 1 milion sunt infectati anual. Asociatia Americana de Sanatate (ASHA) afirma ca unul din 5 adulti au herpes genital.


CINE ESTE MAI EXPUS INFECTIEI?

Oricine a avut sau are contact sexual. Herpesul genital este mai intalnit la femei (aproximativ o femeie din patru) decat la barbati (aproape unul din cinci).


POATE CINEVA SA AIBA HERPES GENITAL SI SA STIE ACEST LUCRU?

Da, atata vreme cat simptomele sunt vizibile si dureroase, desi ele pot fi subtile si uneori nerecunoscute. De fapt, aproximativ 75% dintre persoanele care sunt infectate nu stiu de existenta virusului in organismul lor.


CE DUCE LA IZBUCNIREA VIRUSULUI?

Factorii care transforma virusul pasiv in activ variaza de la persoana la persoana si de obicei ei nu pot fi evitati. Unii factori sunt presupusi a fi ranirile, lumina soarelui, stresul emotional si fizic, ciclul menstrual, alte boli (in special cele care se manifesta si prin febra), traume medicale, medicamentele steroide (de exemplu cele administrate in cazul astmului), relatiile sexuale si dieta alimentara neadecvata.


CUM ESTE DIAGNOSTICAT HERPESUL GENITAL?

Daca stii ca ai fost expusa virusului si daca ai simptomele clasice (de exemplu dureri, basici pe umflaturi rosii ale pielii), doctorul te poate diagnostica doar pe aceasta baza. Oricum, daca o persoana care nu nu are aceste semne sau daca diagnosticul este incert, exista doua tipuri de teste care pot fi facute. Prin unul dintre ele se cauta existenta herpesului genital in celule luate din puncte sensibile. Un test al sangelui este folosit pentru a masura raspunsul imunitatii corpului (anticorpii) impotriva herpesului genital.


CUM ESTE HERPESUL GENITAL CONTACTAT DE ALTA PERSOANA?

Cel mai adesea, herpesul genital este transmis pe cale sexuala. Oricum, nu penetrarea sexuala este necesara pentru transmitere. Virusul se ia de la o persoana cand celulele infectate ale purtatorului sunt in contact cu celule ale altei persoane intr-un mediu in care gasim caldura si umezeala (de exemplu contact sexual). Herpesul genital poate fi raspandit printr-o varietate de cai: gura – vagin (penis) sau invers, deget – vagin (penis), penis – anus, sau alte combinatii ale acestora. Cel mai adesea se transmite prin sex oral!

Principala cauza a aparitiei herpesului genital a fost sexul oral.


CUM SE POATE TRATA HERPESUL GENITAL?

Acyclovir

Herpesul genital se poate trata si vindeca prin purificarea centrului energetic situat intre anus si organele genitale numit "Mooladhara". Acest centru energetic se purifica prin meditatia Sahaja Yoga pe pamant astfel incat centrul energetic "Mooladhara" sa se afle in contact cu pamantul. Deasemenea trebuie evitate orice actiuni care impurifica "murdaresc" acest centru energetic cum ar fi: excese sexuale, perversiuni, abstinenta fortata, obsesii, vizionarea de filme porno si cu tenta sexuala, sexul in afara casatoriei. Deasemenea trebuie evitat pe cat posibil anturajul persoanelor care au asememenea tendinte.

Tratamentul cu plante medicinale poate ajuta la vindecarea herpesului genital datorita faptului ca plantele medicinale energizeaza si purifica centrii energetici din corpul nostru subtil.

Am observat ca sunt oameni care au un sistem imunitar foarte bun impotriva gripelor (nu au facut gripa de ani de zile desi au intrat in contact cu persoane infectate) insa au un sistem imunitar scazut la herpesul genital. Deci se poate intelege faptul ca centrii de energie afectati influenteaza sistemul imunitar in anumite zone. Zonele pe care le afecteaza acest virus sunt: chakrele Mooladhara stanga, dreapta si centru, osul sacru, chakrele Swadisthan stang si drept care sunt localizate in cele doua zone inghinale unde ganglionii sunt umflati, chakra Nabhi drept care are in subordine ficatul iar cel mai afectat este canalul stang (senzatii de depresie, iritatie etc).CITESTE SI DESPRE:

COMENTEAZA

COMENTARII

Vizitator
30/03/2011, 16:27
Am de mult o iritatie rosie si ma mananca am fost si am facut niste analize la sange,urina
etc. si a iesit totu foarte bine dar totusi imi este foarte frica , cu ce se poate trata
acest virus ? Exista medicamente sau cum ... va rog spuneti`mi si mie ce pot lua in cazul
acestui virus.
Vizitator
30/03/2011, 16:26
Buna Ziua Va rog sa imi raspundeti la intrebare!