Fatete de portelan pentru un zambet frumos si sanatos

Voturi: 149 |   Voteaza

Daca albirea traditionala, prin geluri aplicate de catre medicul stomatolog (si care costa de regula in jur de 250 de euro), nu va mai satisface si v-ati hotarat sa apelati la fatetarea dintilor cu portelan, in scop estetic, atunci este bine sa stiti urmatoarele.


Zambetul de cal

Grosimea si rezistenta fatetelor de portelan variaza, in functie de marca. Variaza de asemenea si talentul si simtul estetic al medicilor stomatologi... Asa ca, daca aveti dintii mari si/sau inghesuiti, va puteti trezi cu o surpriza neplacuta: sa va priviti in oglinda dupa interventie si sa va asteptati sa auziti un nechezat.

Sunteti scutit/a de astfel de griji daca dintii dumneavoastra sunt relativ spatiati - in acest caz, interventia are mari sanse sa obtina rezultate foarte bune din punct de vedere estetic.


Alegeti bine culoarea!

Mai ales in cazul fatetelor permanente - adica acelea aplicate pe dintii piliti, este bine sa alegeti cu atentie culoarea. Este bine cunoscut ca inainte de interventie dintii trebuie albiti, pentru a potrivi apoi nuanta portelanului cu "cea mai alba" nuanta naturala a dintilor.

Daca totusi ati gresit si ati ales un alb prea inchis sau prea deschis, este bine de stiut ca singura solutie, in cazul fatetelor permanente, este pilirea acestora si o noua aplicare, cu fatele in nuanta potrivita.

Permanent versus temporar sau "Veneers" vs. "Lumineers"

De regula, fatetele de portelan ("Veneers") se aplica pe dintii piliti, astfel incat procedeul este ireversibil. Pentru marcile renumite, costurile variaza intre 1500 si 2000 de dolari per dinte.

In ultimii ani insa, au aparut fatete de portelan mai subtiri si mai rezistente, care pot fi aplicate (spun doctorii) direct pe dinti, fara a mai altera smaltul dintilor prin pilire. Cel mai cunoscut brand de acest gen este "Lumineers", produs de Den-Mat, o companie din Santa Maria, California.

Atentie insa la... zambetul de cal. Specialistii recomanda folosirea fatetelor temporare doar pentru persoanele care au dintii usor spatiati, altminteri rezultatele ar putea fi... nechezatoare la cer.CITESTE SI DESPRE:

COMENTEAZA

COMENTARII