Exercitii pentru imbunatatirea vederii

Voturi: 259 |   Voteaza

Ochiul este cel mai complex si mai sensibil organ de simt. De multe ori la efort, suparari, cazaturi, accidente urmate de lovituri la cap, se constata ca ochiul este afectat: se observa hematoame in jurul ochilor, pleoapelor umflate si invinetite, iar uneori se produc chiar hemoragii si hematoame la nivelul retinei.

Exista, desigur, numeroase medicamente si metode terapeutice. In continuare sint prezentate insa citeva metode simple, dar foarte eficiente, pentru imbunatatirea vederii in cazul hematoamelor sau altor probleme de acest gen care afecteaza retina si, implicit, vederea.

Resorbtia hematomului de pe retina prin infometare (post negru)

Inainte de a incepe acest regim de infometare este necesar sa se curete organismul printr-o clisma usor acida (in apa din vasul de clisma se adauga si 150 ml otet de mere).

Regimul de infometare propriu-zis trebuie sa dureze 1-3 zile pe saptamina. In aceste zile nu se maninca absolut nimic, ci se va bea numai apa. Dupa citeva saptamini se constata o ameliorare (pata care reduce cimpul vizual se micsoreaza, de regula).

Daca la inceput acest regim se tinea trei zile pe saptamina, dupa citeva saptamini va fi suficient sa ramina o singura zi de post negru pe saptamina.

Disparitia punctelor negre mobile (ca un roi de musculite) din cimpul vizual

Hemoragiile si hematoamele la nivelul retinei sint foarte periculoase. La fel de suparatoare (si cu un grad de pericol comparabil) sint si acele puncte mici intunecate, foarte mobile, care se deplaseaza mereu in sus si in jos, ca un roi suparator de musculite, prin fata ochilor si deranjeaza.

Conform legii lui Verigo, un organism care are prea putin bioxid de carbon (CO2) are de suferit ca si atunci cind ii lipseste oxigenul. In absenta CO2, hemoglobina formeaza cu oxigenul un compus destul de stabil si nu mai cedeaza organismului oxigenul pe care il transporta.

Pentru a remedia acest neajuns, se recomanda urmatoarele exercitii

1. Stind in fata ferestrei deschise, la aer, se inspira adinc, se inchid ochii si se mentine aerul in plamini. Se misca apoi capul inainte si inapoi, cit se poate rabda fara o noua respiratie. Se expira si se inspira profund, de citeva ori la rind. Miscarile capului trebuie sa fie foarte line, pentru a nu dauna vertebrelor cervicale.

Acest exercitiu se repeta de trei ori la rind (cu acele pauze de doua-trei respiratii intre ele).

2. Se inspira profund si, mentinind aerul in plamini fara a expira, se apleaca capul spre umarul sting, apoi spre cel drept, de atitea ori cit se poate mentine aerul fara a-l expira. Apoi se respira normal de citeva ori. Exercitiul se repeta de trei ori la rind, de asemenea cu pauze de respiratie (ca la exercitiul nr. 1).

3. Se inspira profund, apoi, retinind aerul in plamini, se roteste capul, de cite ori se poate, alternativ, spre dreapta si spre stinga. Si acest exercitiu se executa zilnic de trei ori. Se obtine astfel un complex de 3 x 3 exercitii, care se va efectua de cinci-sase ori pe zi. Pe linga imbunatatirea vederii, se observa efecte benefice si asupra altor parti ale corpului. Vertebrele gitului devin mai mobile, pielea gitului - mai elastica si cu riduri mai putine, vocea - mai clara si mai puternica. Si, ca o consecinta a participarii muschilor abdominali la respiratie, exercitiile au un efect benefic si la acest nivel: stratul de grasime de pe abdomen incepe sa se topeasca rapid.

Nora Nicolae

CITESTE SI DESPRE:

COMENTEAZA

COMENTARII