Botoxul pare un miracol care intinereste

Voturi: 140 |   Voteaza

La prima vedere, botoxul pare un miracol care te intinereste si estompeaza cele cateva riduri nesuferite care s-au hotatat sa-ti apara pe frunte. Aceasta substanta are foarte mult succes in randul femeilor si se afla la inaltimea asteptarilor lor. Cu o mica injectie, aproape fara dureri, ridul a si disparut!

Cu toate acestea, exista un "dar"... Toxina botulinica nu este inofensiva, ea prezinta numeroase riscuri asupra sanatatii. Cel mai adesea, este utilizata de milioane de femei din toata lumea ca artificiu cosmetic, pentru a elimina ridurile.

În domeniul terapeutic, substanta este injectata intr-o cantitate mai mare pentru a diminua contractiile incontrolabile si violente ale muschilor gatului, pentru a regla transpiratia excesiva si pentru a vindeca diverse afectiuni ale pleoapelor.

În cadrul utilizarii terapeutice, dispersia toxinei botulinice poate determina afectiuni grave ale aparatului respirator. S-ar parea ca folosirea acestei substante in domeniul estetic nu a condus niciodata la astfel de complicatii. Asa ca, daca esti adepta interventiilor chirurgicale pentru a-ti conserva frumusetea cat mai mult timp, poti fi linistita in aceasta privinta.

Totusi, nu trebuie sa crezi ca nu exista niciun risc. Este mai bine sa fii prudenta cand alegi aceasta metoda de eliminare a ridurilor si sa respecti cateva reguli. În primul rand, nu trebuie sa ai incredere in orice practician pentru ca nu oricine este in masura sa faca aceste injectii. de asemenea, trebuie evitat orice risc de supradozaj.

Pe de alta parte, folosirea botoxului nu este autorizata decat pentru indepartarea ridurilor din anumite zone. Este important ca pacienta sa se informeze referitor la riscurile ce pot aparea din cauza utilizarii neavizate a acestei substante.

Cum utilizarea botoxului este relativ recenta, este posibil sa existe si alte efecte secundare, necunoscute pana la ora actuala.CITESTE SI DESPRE:

COMENTEAZA

COMENTARII