8 trucuri sa te lasi de fumat

Voturi: 309 |   Voteaza

Toata lumea stie cat rau poate produce acest viciu care este fumatul. Toate substantele continute de fumul de tigara sunt extrem de daunatoare sanatatii, din pacate nu numai pentru fumatori, ci si pentru cei ce traiesc in preajma lor, intrucat acestia din urma inhaleaza fara voia lor, fum de tigara. Daca v-ati hotarat sa renuntati la acest obicei nesanatos, este foarte bine, caci vacanta este unul dintre cele mai nimerite momente pentru o astfel de decizei. Acum lipsesc majoritatea evenimentelor (examene, reuniuni de tot felul etc.) care ar favoriza fumatul. In plus, puteti "inlocui" tigara cu multe activitati agreabile: drumetie, spectacole, vizionare de muzee, practicarea sportului preferat etc.

Pentru a reusi sa renuntati definitiv , fumatul trebuie abandonat dintr-o data, nu partial. Urmand sfaturile noastre, va va fi, cu siguranta mai usor sa treceti peste periada de sevraj.
* Din ziua in care v-ati decis sa nu mai fumati, renuntati sa mai frecventati localurile publice unde se fumeaza;
* Convingeti un prieten sau un coleg sa renunte la acest viciu in acelai timp cu dvs.; prin participarea in comun la diverse activitati veti suplini mai usor aceasta deprindere gresita;
* Goliti-va buzunarele de tigari, brichete, chibrituri etc.;
* Evitati orice aliment cu gust amar, ca de exemplu cafeaua si unele bauturi alcoolice, care va pot trezi gustul de tigara;
* Daca aveti chef sa fumati, beti, un pahar de apa rece, apoi respirati cateva momente cat mai profunt;
* Mergeti mult pe jos si faceti cat mai des dusuri reci;
* Adresati-va unui medic homeopat sau acupunctor in vedereea stabilirii unui tratament de specialitate;
* Beti infuzie de pedicuta preparata din 5 g planta uscata peste care turnati 150 ml apa clicotita. Dupa 15.20 de minute, strecurati. beti ceaiul dimineata. Tratamentul dureaza 6-8 zile.CITESTE SI DESPRE:

COMENTEAZA

COMENTARII

Vizitator
28/07/2010, 21:38
cine vrea sa se lase sa nu mai
fumeze
SIMONA
21/02/2010, 22:01
NU STIU CUM SA FAC CA SOTUL MEU SA NU MAI FUMEZE????CINE MA AJUTA
cata
17/01/2010, 15:27
utile sfaturi!