Scapa definitiv de ochelari si de lentilele de contact!

Voturi: 222 |   Voteaza

Cum poti avea o vedere clara, fara bisturiu si fara complicatii? Cu iLASIK, interventia laser cu ajutorul careia scapi de ochelari si lentile de contact in doar 8 minute! Este unica in Romania si aduce imbunatatiri extraordinare fata de tehnicile anterioare de indepartare a viciilor de refractie (miopia, hipermetropia si astigmatismul).



Ce inseamna metoda iLASIK (laserul fara bisturiu)?
Este tehnologia de ultima generatie ce constituie o combinatie intre doua lasere (laserul in femtosecunde, ce realizeaza flapul, si laserul excimer, cu ajutorul caruia se practica tratamentul personalizat-ablatia customizata in functie de informatiile obtinute prin Sistemul Wave Scan - Wave Front).

Cu ajutorul laserului in femtosecunde INTRALASE se realizeaza flapul cornean fara interventia bisturiului. Aceeasi tehnologie se poate utiliza pentru reconstituirea flapului cornean si in situatia in care metoda de creare a flapului cu microkeratomul a esuat, sau au aparut complicatii (flap perforat, flap descentrat, flap incomplet sau cu defect).

Printre particularitatile metodei INTRALASE putem enumera determinarea foarte precisa a grosimii, a diametrului si a pozitionarii flapului cu ajutorul unui sistem computerizat foarte performant, alipirea perfecta a flapului de marginile sectionate si refacerea postoperatorie intr-un timp scurt.

Un studiu arata ca pacientii operati cu metoda Laser Excimer, la care s-a folosit pentru realizarea flapului cornean la un ochi microkeratomul, iar la celalalt metoda INTRALASE, au sesizat un confort de trei ori mai mare la ochiul operat prin metoda INTRALASE.



Iata un scurt interviu cu dna. Mihaela Simion, medic primar oftalmolog, care ne-a raspuns la cateva intrebari:

1. V-ati confruntat pana acum cu un caz mai complicat? Cum a decurs tratamentul persoanei respective?

Nu poate fi vorba de cazuri complicate, intrucat niciun pacient care are alte probleme de sanatate si nu este compatibil cu interventia, nu va fi operat. Pe de alta parte, Sistemul Wavescan, prin intermediul investigatiei aberometrice WAVEFRONT, realizeaza o harta tridimensionala unica a imperfectiunilor suprafetei oculare a fiecarui pacient. Datele obtinute in urma acestor investigatii vor fi introduse in memoria calculatorului laserului excimer VISX STAR IR S4, efectuandu-se un tratament personalizat, potrivit viciului de refractie - ablatie customizata (Advanced CustomVue) al fiecaruia dintre pacienti.

2. Exista cazuri de pacienti care nu pot efectua interventia iLASIK?

Da, pacienti cu varsta sub 18 ani, pacienti care au alte afectiuni oftalmologice (keratoconus, glaucoma s.a), pacienti cu boli sistemice precum diabetul sau reumatismul sau cei care au variatii de dioptrii in decursul ultimului an. Sunt exclusi pacientii cu dioptrii foarte mari, la care subtierea excesiva a corneei poate fi periculoasa pe termen lung, pacienti cu afectiuni autoimune (colagenoze), SIDA, diabet zaharat, pacienti care au fost diagnosticati cu keratite (Herpes Simplex sau Herpes Zoster), pacienti cu alergii severe, femeile insarcinate sau lauze si pacientii cu sindrom de ochi uscat (Sindrom Sjoegren).

3. Cat dureaza recuperarea dupa o interventie iLASIK?

Perioada de refacere a pacientului este mult mai scurta datorita tehnologiei iLASIK, intrucat flapul creat exclusiv cu laser se lipeste aproape imediat. Ulterior interventiei,  pacientul incepe sa vada mai clar chiar la cel mult trei ore de la interventie, evolutia fiind din ce in ce mai buna in timp. Unii pacienti incep sa vada perfect la o saptamana, pentru altii poate dura ceva mai mult in functie de capacitatea organismului de vindecare si de cat de strict au fost respectate indicatiile medicului.

4. iLASIK se face o singura data in viata? Este posibil sa mai creasca dioptriile dupa aceasta inteventie si sa fie nevoie de inca una?

iLASIK se face o singura data in viata.



Avantajele principale ale metodei iLASIK
• Succesul operatiei iLASIK se datoreaza realizarii flapului cornean prin metoda INTRALASE (laserul fara bisturiu);
• Determinarea grosimii si a diametrului flapului se realizeaza cu ajutorul tehnologiei computerizate;
• Procedura nu este dureroasa pentru ca asupra corneei se actioneaza cu o presiune mult mai mica;
• Persoanele care au o cornee mai subtire pot fi operate prin metoda iLASIK, pentru ca se poate realiza un flap mult mai subtire decat cu microkeratomul;
• Acest tip de interventie este mai putin riscanta pentru persoanele cu o sensibilitate crescuta a ochilor si pentru persoanele cu un grad ridicat de uscare a ochilor;
• Riscul de alergii dupa efectuarea operatiei este mai scazut;
• Riscul de alunecare a flapului si de cutare este mult mai mic datorita refacerii imediate a marginilor flapului;
• Perioada de refacere a pacientului este mult mai scurta datorita alipirii imediate a flapului;
• Interventia cu bisturiul este mai dificila pentru ca unghiul de deschidere al pleoapei este mic. De aceea pot fi operate prin aceasta metoda si persoanele a caror cornee este aplatizata sau al caror astigmatism se afla la un grad ridicat.

Iata cum temerile cu privire la o interventie pe ochi au fost eliminate prin introducerea si in Romania a celei mai noi tehnologii, care aduce siguranta si ne confera confortul de a scapa de incomozii ochelari.

Unic, simplu, rapid si fara complicatii, iLASIK ofera o vedere clara, fara bisturiu, numai la WEST EYE HOSPITAL!


Sursa: Divahair.ro



CITESTE SI DESPRE:

COMENTEAZA

COMENTARII