Gata, vor aparea si anticonceptionalele pentru barbati

Voturi: 178 |   Voteaza

anticonceptionale pentru barbatiPana acum existatu anticonceptionale doar pentru femei, barbatii neputand apela la ele, dar cercetatorii australieni sunt pe cale sa obtina sa schimbe acest fapt fiind gata sa realizeze primele pilule contraceptive destinate barbatilor, moment asteptat cu mare nerabdare de toate reprezentantele sexului frumos, care vor sa mai scape de o responsabilitate.

Cu toate eforturile cercetatorilor, care au incercat diverse combinatii si experiente biochimice obtinute in laborator sau din plante, combinatii hormonale de testosteron si progesteron ori extrase din papaya, pana in prezent toate acestea nu s-au concretizat sub forma unei pilule anticonceptionale pentru barbati, ci doar sub forma unul implant subcutanat de contraceptive hormonale destinate barbatilor, informeaza Healthy.ro.

Noile rezultate al cercetatorilor australieni pot fi considerate cu adevarat revolutionare, fata de metodele actuale, vasectomia si utilizarea prezervativului, care afecteaza sensibilitatea, naturaletea si placerea actului sexual si nici nu asigura intotdeauna o protectie maxima.

Recentul studiu a gasit solutia pentru obtinerea de contraceptive la barbati pe baza hormonala. Acestora li se administreaza lunar trei doze de progesteron injectabil, hormon folosit si in contraceptia la femei.

Insa progesteronul, pe langa inhibitia spermatogenezei, mai are si un rol secundar priving hormonogeneza, scazand concentratia de testosteron care va avea efecte negative atat privind libidoul barbatului cat si asupra mineralizarii osoase. Pentru a se evita aceste inconveniente i se va face barbatului o data la 4 luni un implant cu testosteron. Din pacate contraceptivele hormonale prezinta si ele, ca si la femei, efecte negative: greata, icter, cefalee etc. Totusi aceasta metoda are avantajul ca nu trebuie administrata zilnic la o anumita ora asa cum este in cazul pilulelor contraceptive pentru femei.

Alte metode sunt inca in cercetare, spre exemplu cercetatorii britanici au observat ca o anumita substanta nonhormonala inhiba spermatogeneza si produce asa-numitul "orgasm uscat". Barbatul are orgasm, iar pilula care contine aceasta substanta se administreaza cu aproximativ 4-5 ore inaintea contactului sexual si este sigura pentru aproximativ 12 ore, urmand ca dupa acest interval fertilitatea sa revina. Din pacate aceasta pilula impiedica spontaneitatea actului sexual, si acesta ar trebui intuit sau "programat".

Ce cred barbatii de aceasta descoperire?

Un studiu realizat pe aproximativ 4.000 de barbati a scos la iveala faptul ca o buna parte din acestia ar accepta o astfel de metoda, o parte ar  acceptao doar la cererea partenerei iar un procent destul de mic nici nu ar vrea sa auda despre asa ceva.

Efectele secundare ale acestei metode contraceptive vor fi minore: durere de mica intensitate sau echimoza la locul injectarii. Unii barbati care au testat metode contraceptive similare in cadrul studiilor clinice s-au plans de faptul ca tratamentul determina cresterea manifestarilor acneei. Cu toate acestea, inca nu a fost finalizat nici un studiu pe termen lung si Dr. Liu sugereaza ca ar trebui efectuate inainte de lansarea pe piata si studii privind impactul acestor metode contraceptive hormonale asupra prostatei si sistemului cardiovascular.

In ceea ce priveste popularitatea acestei metode contraceptive, Dr. Liu este optimist si crede ca barbatii vor dori sa aiba un rol mai important in privinta planingului familial dupa aparitia pe piata a metodei contraceptive hormonale.
"Cuplurile vor sa imparta responsabilitatile privind planingul familial si aceasta metoda le permite acest lucru", a declarat Dr.Liu, una dintre persoanele implicate in studiu.Sursa: Mamicamea.roCITESTE SI DESPRE:

COMENTEAZA

COMENTARII