Fericirea - conditia naturala a femeii

Voturi: 155 |   Voteaza

Noi nu traim plenar aproape niciodata, ci doar speram sa traim astfel; privim intotdeauna prea departe si astfel ratam sa mai fim fericiti; procedand astfel, este inevitabil sa traim nefericiti”  PASCAL

seductia262.jpgFericirea este o complexa stare mentala si psihica constienta. Doctorul JOHN A. SCHINDLER afirma: "Fericirea este o stare armonioasa a mintii prin intermediul careia avem ganduri agreabile ce fac sa predomine trairi euforice cu ecouri profunde in fiinta noastra. Fericirea este cel mai bun medicament natural. Astfel, cu cat vom fi mai fericite, cu atat mai usor vom controla gandurile negative si vom gandi mai frumos, intretinand in special ganduri pozitive. Numai astfel vom reusi mai usor in tot ceea ce intentionam, ne vom simti mai bine si ne vom integra armonios oriunde ne vom afla. sanatatea noastra va fi mult mai infloritoare pentru ca starea de fericire genereaza o permanenta fuziune subtila prin inefabile procese de rezonanta cu energiile benefice corespondente din Macrocosmos (Univers). Chiar si simturile si organele noastre fizice vor functiona atunci mai bine".

Un psiholog rus K. KEKCHEYEV a facut unele experiente asupra anumitor subiecti in timp ce acestia emiteau ganduri agreabile, pozitive si apoi a repetat experienta cand aceiasi subiecti emiteau ganduri sumbre si intunecate. El a descoperit astfel ca in timp ce ei se focalizau asupra unor ganduri agreabile, totodata vedeau si auzeau mai bine, miroseau si gustau mai bine si descopereau diferente mult mai fine si incantatoare prin pipait. Astfel toate simturile lor capatasera un plus de calitate in planul perceptiei.
Potrivit doctorului SCHINDLER nefericirea este unica cauza a maladiilor psiho-somatice, iar fericirea singurul remediu magic si universal. O ancheta a demonstrat ca din marea majoritate a oamenilor de afaceri, cei optimisti si fericiti care privesc mai mereu partea buna a lucrurilor, reusesc in mai mare masura decat cei pesimisti.

A cauta permanent fericirea si a o urma nu inseamna egoism. Multe femei gandesc in mod sincer ca a cauta fericirea inseamna a-ti exprima nestingherit propriul egoism. In realitate lucrurile stau exact invers. Cand suntem fericite, ne confruntam cu o stare de xpansiune energetica binefacatoare in care simultan simtim ca putem fi generoase, altruiste, iubitoare, afective si vesele in mod spontan. O femeie fericita emana un veritabil camp de fericire in jurul sau chiar si prin simpla sa prezenta. Ea devine un focar puternic de manifestare a acestei stari euforice si gradat sfera sa stenica de forta influenteaza armonios mediul in care ea traieste, ceilalti la randul lor "SE CONTAMINEAZA" lasandu-se si ei cuprinsi de fericirea sa.
Oamenii sunt fericiti doar in ziua in care se casatoresc, sau numai atunci cand obtin un post bun, o anumita diploma, atunci cand isi cumpara o casa, cand copiii lor iau examenele sau merg pentru prima oara la scoala, ori cand inving intr-o anumita lupta. Totusi, mai ales acestia, cu certitudine mai devreme sau mai tarziu vor fi deceptionati. Fericirea este chiar o obisnuinta mentala, care daca nu este invatata si practicata in prezent, nu va fi niciodata experimentata. Fericirea nu trebuie sa depinda de simplul fapt de a rezolva o problema externa, pentru ca acea problema odata rezolvata, o alta va aparea in locul sau. viata nu este decat o succesiune de evenimente, iar o femeie trebuie sa recunoasca ca ii vine din ce in ce mai greu sa faca fata greutatilor, dificultatilor, existentei in aceasta lume. Oare sa fie fara iesire aceasta situatie, sau mai exista o sansa?

seductia291.jpgDaca dorim sa fim cu adevarat fericite trebuie pur si simplu sa fim fericite fiind noi insine FERICIREA si nu sa fim fericite pentru ca… Fericirea este o stare mentala armonioasa, care se cultiva si se dezvolta. "Oamenii sunt fericiti in masura in care ei se conditioneaza a fi", spunea plin de intelepciune ABRAHAM LINCOLN.

"Fericirea este pur interioara", afirma psihologul M. CHAPPEL, "ea nu provine de la obiecte ci de la idei, ganduri si atitudini pe care noi putem sa le dezvoltam si sa le construim prin propriile resurse launtrice in mod independent de anturajul nostru". In multe situatii, puse in fata propriilor noastre frustrari, ne confruntam cu agresivitatea, cu insatisfactia si cu resentimentele, ori cu stari de iritabilitate doar prin puterea obisnuintei. Multe din aceste reactii negative provin din faptul ca noi interpretam evenimentele ca pe un atac impotriva persoanei noastre, impotriva stimei de noi insine. Un sofer claxoneaza fara a fi necesar, cineva ne intrerupe si nu ne acorda atentie, altcineva nu ne acorda importanta pe care ne asteptam s-o primim. Chiar si evenimentele aflate in afara sferei vointei noastre pot fi interpretate ca afronturi la adresa respectului propriu de sine: a pierde autobuzul, ploaia care incepe atunci cand trebuia sa mergem sa jucam tenis, circulatia care devine prea densa tocmai atunci cand vroiai sa prinzi autobuzul. Ne confruntam cu mania, cu resentimentul, cu parerea de rau, sau cu alte cuvinte fulgerator devenim noi insine nefericite, lasandu-ne subordonate primelor impulsuri instinctuale ce cauta a cataloga pripit anumite evenimente ca fiind stresante, agasante, enervante si astfel imediat dupa aceea ne lasam coplesite de starile negative care vor aparea prompt cu certitudine.

In toate aceste situatii se manifesta asadar asupra noastra aceasta putere a sugestiei exterioare, sugestie de aceasta data negativa, care neinfluenteaza viata si ne genereaza o stare de permanenta conditionare chinuitoare, de permanenta nemultumire, insatisfactie si suferinta. Adoptand insa obisnuinta fericirii, noi devenim o fiinta net superioara. Obisnuinta fericirii ne face capabile sa ne eliberam de dizarmonia in fata celui mai ostil anturaj, in fata celor mai grele circumstante de viata, ne putem orienta soarta spre o existenta fericita tocmai, neingenunchind in fata nesansei.

Trebuie intotdeauna sa extragem partea buna a evenimentelor, sa facem in asa fel incat sa fim castigatoare in si asupra tuturor evenimentelor. Controlati-va starea launtrica. Straduiti-va mai degraba sa vedeti si sa ascultati tot ce este bine orientat in jurul vostru si care este pozitiv si benefic pentru propria fiinta. Fericirea, pacea mintii, seninatatea sufletului, sunt la indemana tuturor. Atitudinea pe care o adoptam in fata circumstantelor vietii genereaza procese de rezonanta cu energiile corespondente, benefice, pozitive, divine, ale starii de fericire oceanica, universala, sau dimpotriva rezonanta cu energiile corespondente negative, malefice, care conduc catre deziluzie, ratare, neputinta, suferinta, boala, mizerie.

Aceasta energie subtila specifica a fericirii, a existat, exista si va continua sa existe in eternitate. Fericirea se afla la poarta tuturor lucrurilor. Ea poate fi regasita in iubire, in veselie, in sanatate, in pace, in calm, in arta, in natura, in dragoste si in mii de alte lucruri. Totul in jur emana fericire. Priveste deci mai atenta.

"Cartea femeii" - Editura Kamala

Sursa: Seductiatrupului.roCITESTE SI DESPRE:

COMENTEAZA

COMENTARII