Dejunul Kollath

Voturi: 107 |   Voteaza

Reţeta de bază (pentru o persoană)

30-40 grame (2-3 linguri) de făină proaspătă de grâu complet, 3-5 linguri de apă, 1-2 linguri de zeamă de lămâie proaspătă, 15-20 g fructe uscate, 100 g mere, rase în momentul folosirii, sau orice alte fructe proaspete, de sezon, 1 lingură de migdale, alune sau nuci măcinate.

Este bine ca făina de grâu complet să fie obţinută chiar înaintea preparării, prin râşnirea boabelor de grâu cu ajutorul unei râşniţe de cafea, de exemplu. Seara se pune făina proaspătă de grâu într-un vas special, peste care se adaugă apa (niciodată lapte). Se agită cât mai bine conţinutul şi se lasă la temperatura camerei (20 grade Celsius) până a doua zi dimineaţa. Într-un alt vas se pun la înmuiat fructele uscate (smochine, curmale, stafide, prune uscate, etc.).
A doua zi de dimineată se adaugă fructele înmuiate peste făina de grâu, inclusiv apa folosită pentru înmuiere, şi cele două linguri de suc proaspăt de lămâie. Adăugăm apoi merele rase (sau fructele de sezon bine coapte, zdrobite) şi pudrăm apoi acest amestec cu nucile, alunele sau migdalele măcinate. După gust, se adaugă miere. Se poate orna cu frişcă. Merele trebuie rase în momentul preparării, pentru a se evita oxidarea lor. Dejunul va fi siropos, dar nu lichid.

fem32.jpg Folosirea regulată a dejunului Kollath are următoarele efecte:
Stare de saţietate timp de cel puţin 4 ore.Dimineaţa nu mai apare senzaţia de falsă foame; absenţa sentimentului de supraâncărcare a stomacului.
Reglarea armonioasă a greutăţii. Persoanele care doresc să piardă din greutate nu vor avea senzaţia de foame înainte de masa de prânz şi vor suporta chiar o cantitate redusă de hrană. Cele care doresc să se înplinească echilibrat din punct de vedere fizic vor constata că funcţia digestivă este mult îmbunătăţită, iar greutatea lor va creşte.
- Eliminarea constipaţiei.
- Detoxifierea organismului. Dispar semnele de epuizare şi de oboseală, care sunt indiciile unor acumulări de toxine în organism.
- Amplificarea eficienţei fizice şi intelectuale.
- Senzaţie clără de bunăstare generalizată, care rezultă dintr-un echilibru biologic mult mai bun.
- Senzaţie de bucurie interioară şi o satisfacţie care îndepărtează orice dorinţă pentu consumul excitantelor psihodinamice (tutun, cafea, alcool).
- Amplificarea puterii de concentrare, deoarece aparatul digestiv nu mai este îngreunat şi handicapat de un dejun greu.
- Amplificarea rezistenţei la stress şi la stările de tensiune nervoasă.
Îmbunătăţirea circulaţiei sanguine. Datorită mai bunei irigări a ţesuturilor cutanate, tenul devine roz, fără erupţii. Eczemele, furunculii şi coşurile dispar.
- Părul redevine suplu şi plin de vitalitate.
- Ameliorarea dentiţiei. Întărirea scheletului.

Cerealele şi fructele se armonizează foarte bine în această reţetă. Preparat cu atenţie, acest dejun poate fi considerat o sui-generis prăjitură, în care se poate varia la infinit compoziţia după inspiraţie şi în funcţie de fructele de sezon. Prepararea este simplă şi uşoară.

Extras din Revista Elixirium nr. 2/2001Sursa: Seductiatrupului.roCITESTE SI DESPRE:

COMENTEAZA

COMENTARII