De ce iti intarzie menstruatia?

Voturi: 128 |   Voteaza

Orice femeie cu viata sexuala activa isi face un milion de griji in momentul in care observa ca i-a intarziat menstruatia. Pe langa acest lucru mai exista o multime de motive care pot duce la dereglarea ciclului menstrual, dar totodata pot pune in pericol si sanatatea. In cazul in care se observa acest lucru mai din timp cel mai bine este sa se mearga de urgenta la medicul ginecolog pentru a face un control amanuntit. Iata care sunt acestea:

Medicamentele te ajuta, dar iti fac si rau
In momentul in care este nevoie sa utilizati atibiotice sau antidepresive trebuie sa se ia in considerare si varianta dereglarii menstruatiei. Sunt cateva medicamente care pot avea si astfel de efecte secundare, mai ales cele utilizate pentru slabit si pentru a scapa de anumite dependente, precum fumatul sau alcoolul.

MenstruatieSchimbarile bruste afecteaza organismul
Chiar daca lucrezi in ture sau ca trebuie sa pleci din tara in corpul tau se produc schimbari foarte mari pentru iti schimbi stilul de viata si programul pe care l-ai avut de atata timp. Acest lucru dureaza pana cand organismul tau se adapteaza cu noul program.

Stresul da organismul peste cap
Stresul dauneaza grav sanatatii, iar pe langa asta acesta reuseste sa scada secretia de hormoni responsabili pentru producerea ovulatiei. Astfel, ciclul lunar este dereglat si, implicit, menstrele intarzie sau chiar inceteaza sa mai apara. Asa ca, daca iti va intazia menstruatia nu trebuie sa va ingrijorati pentru ca va aflati intr-o perioada foarte tensionata. Una peste alta nu trebuie sa ignori acest lucru ci doar sa iei masuri.CITESTE SI DESPRE:

COMENTEAZA

COMENTARII