Cum decurge o sedinta completa de automasaj?

Voturi: 158 |   Voteaza

În cazul automasajului lucrurile se desfasoara oarecum diferit fata de masaj, aceasta deoarece singura forta si experienta sunt cele proprii, iar puterea si îndemânarea unei femei, cel putin în prima faza, nu se pot compara cu cele ale unui maseur profesional.

seductia070.jpgIata câteva idei folositoare pentru aplicarea automasajului:
- relaxarea anterioara masajului va trebui sa fie cât mai profunda si constienta. În timpul efectuarii manevrelor de masaj o mare parte a atentiei va fi mobilizata asupra miscarilor, relaxarea ramânând în plan secund. Acest lucru este dezavantajos deoarece pierzând priza de constiinta asupra relaxarii, musculatura se rigidizeaza, facând anevoios si ineficient masajul. În acelasi timp, daca este mentinuta constant atentia catre procesul de detensionare, automasajul poate deveni un mare avantaj, deoarece putem simti direct prin atingere gradul de relaxare musculara, autoreglându-ne astfel tonusul.

- înainte de a face automasajul trebuie sa ne stabilim cu claritate zonele pe care le avem de masat, pentru a ne putea doza cât mai bine eforturile, astfel încât sa putem masa simetric si uniform diferitele parti ale corpului. Apar cazuri, de exemplu, când un picior este în mod constant foarte bine auto-masat, pe când celalalt, din cauza oboselii, în mod constant automasajul este efectuat mai neglijent. Rezultatul este ca dupa o saptamâna primul va arata mult mai bine conturat si definit decât al doilea, creând o disproportie destul de evidenta.

- un aspect care poate parea hilar, dar care poate greva eforturile pe care le depunem în sensul armonizarii, este acela al aparitiei disperarii si/sau exasperarii în timpul masajului. La multe din femeile care au urmat un program sistematic de armonizare a aparut, paradoxal - dupa mai mult timp de automasaj -, sentimentul ca structura lor fizica este mult mai dizarmonioasa decât s-ar fi asteptat. Sub impactul psihologic al acestei constatari, relativ multe femei au început fie sa se lamenteze interior, reducându-si nejustificat eforturile, fie sa se automaseze cu duritate, producându-si dureri sau chiar vânatai. Pentru a nu aparea asemenea situatii este bine de stiut ca exista putine femei care dupa doua saptamâni de masaj intensiv (adica minim o ora pe zi, focalizat pe o singura zona: talie sau sâni, fese sau coapse etc.) sa nu se transforme vizibil. Asadar avem toate motivele sa ne pastram calmul si sa facem eforturi sistematice.

- fiecare manevra de automasaj în parte va fi studiata si asimilata gradat, fara sa apara pretentia absurda de a cunoaste si aplica foarte eficient toate metodele înca de la început.

Sursa: Seductiatrupului.roCITESTE SI DESPRE:

COMENTEAZA

COMENTARII