Ce ar trebui sa stim inainte de casatorie?

Voturi: 156 |   Voteaza

Bunicii nostri spuneau ca, pentru a ajunge sa cunosti un om ar trebui sa fi mancat un sac de sare impreuna. Pornind de la vorba batraneasca, m-am gandit sa vorbim astazi despre ce ar trebui sa stim despre casatorie... inainte de casatorie.

Cel mai important ar fi sa te gandesti bine ce anume asteptari ai de la casnicie, ce inseamna ea, ce schimbari ar putea aduce in viata ta. In afara de schimbarea statutului social (pentru unele persoane si acest aspect este foarte important) acel act despre care spunem ca nu schimba nimic ar trebui sa insemne de-adevaratelea "la bine si la rau".

Pentru unele dintre noi, statutul social nou dobandit este foarte important: deja ai impresia ca toate spaimele si frustrarile din trecut au disparut. Am avut o cunostinta care s-a casatorit. Atunci cand cineva a intrebat-o, din curtoazie, ce a adus nou in viata ei noul statut, am avut surpriza unei rabufniri de frustrare: "Pentru mine casatoria a schimbat totul. Acum nu mai sunt nevoita sa-mi caut prieteni, nici sa intretin relatii care nu-mi plac, pot spune cinstit ceea ce gandesc fara teama ca raman singura, etc, etc." Cam asta a fost raspunsul.

Dragele mele, aveti grija sa nu vi se intample si voua asta. Ar fi pacat. O casatorie inseamna un contract pe viata, un nou inceput, o familie noua, completarea celor existente, o viata fericita, "acasa" unde te grabesti sa ajungi, conversatii nesfarsite cu omul de langa tine dar si o serie de renuntari personale. Intr-un cuvant, casnicia inseamna echilibru, liniste, respect si iubire.

inainte de casatoriePentru a evita frustarile si nemultumirile in viitor, ar trebui sa faci o mica incursiune in trecutul si prezentul vostru, sa te asiguri ca esti pregatita sa faci pasul cel mare. Primul aspect este cel al intelegerii sexuale.

Daca in acest punct lucrurile sunt asa dupa cum ti le doresti, atunci trebuie sa trecem la pasul urmator: ar trebui sa stii cat mai multe despre el si familia lui, despre relatiile dintre ei, despre disponibilitatea lui reala de a porni pe noul drum alaturi de tine si avandu-i in spate pe cei dragi si nu invers.

Odata stabilite si aceste aspecte cred ca ar trebui sa aveti o discutie deschisa despre cum vede el viata in doi, despre cum o vezi tu, despre ce planuri de viitor are, cum se gandeste sa le realizeze, daca si tu faci parte din ele sau gandeste tot singular.

O independenta morala ar trebui sa existe in orice casnicie – te ajuta pe tine sa mergi sigura mai departe si ajuta relatia evitand creearea de dependente morale personale.

Aminteste-ti ca iti iei un sot nu un parinte, asadar daca iesi cu fetele nu ar trebui sa il intrebi daca ai voie, ci daca are alte planuri pentru seara respectiva. Evident acelasi lucru este valabil in contrapartida. Daca mergi la doctor nu ar trebui sa te astepti sa fii mereu insotita iar daca ai nevoie de detergent poti merge si singura la magazinul din coltul blocului sa ti-l cumperi.

Mai mult decat atat, trebuie sa afli daca sunteti pregatiti sa luati decizii majore impreuna. Nu sa va cereti voie unul altuia ci sa propuneti, sa discutati egal si sa luati decizia cea mai buna pentru familia voastra.

In final, dar nu in ultimul rand, ar trebui discutata problema financiara. Pornind de la datoriile pe care le aveti in prezent, pana la modul de administrare al banilor in viitor – economii, investitii, vacante, cheltuieli. Nu trebuie sa uitam ca, alaturi de sex, banii sunt motive principale de divergene si frustrari intr-o relatie.

Asadar, in cunostinta de cauza, acum puteti pleca spre altar cu zambetul pe buze si macar putin pregatite pentru noua viata.



Sursa: Mamicamea.ro



CITESTE SI DESPRE:

COMENTEAZA

COMENTARII