Alunga stresul cu ajutoare din natura

Voturi: 152 |   Voteaza

Alunga stresul cu ajutoare din naturaOboseala, stari de panica, incordare, nervozitate, insomnii, e clar:esti stresata. Natura te poate ajuta, rezultatele sunt garantate si nu trebuie sa te temi de efectele secundare. Menta combate oboseala. Renumita pentru parfumul sau imbietor, menta este un remediu excelent in combaterea oboselii si a starii de incordare.

Tocmai de aceea, o cescuta de ceai de menta in timpul zilei poate face minuni. Specialistii insa recomanda ceaiul de menta si seara,inainte de culcare deoarece combate insomnia si asigura un somn linistit. Pentru a obtine efecte maxime,ceaiul trebuie sa fie concentrat,se recomanda 2 pliculete de palnta la o cana de apa. De asemenea se mai pot unge tamplele cu uleiul de menta sau se paote face aromaterapie,deoarece palnta calmeaza durerile de cap,sau putem folosi frunzulitele de menta puse in apa de baie,pentru a detensiona organismul.

Teiul induce somnul.Pe buan dreptate teiul este cunoscut sub numele de copacul uitarii.Aceasta deoarece,in concentratii mari induce somnul,este cel ami bun antidot impotriva insomniei si prin urmare trebuie evitat consumul lui in timpul zilei,se foloseste sub forma de ceai.In acest sens.4 flori de tei se pun intr-o cana cu apa fierbinte,dupa ce se infuzeaza 15 minute,se paote pune si un strop de lapte,care ii va da un gust mai bun.Ceaiul de tei nu trebuie administrat copiilor.

Florile de hamei au efect calmant.De la hamei,considerat regele palntelor antistres,se folosesc florile,care au aspectul unor conuri.Rolul lor este de a induce starea de calm si de relaxare,datorita efectului sedativ.Se folosesc sub forma de infuzie,care se prepara dintr-un pumn de palnta la 200 ml apa clocotita.Dupa 10 minute,infuzia se strecoara si se bea inainte de mesele principale.

Valeriana alunga depresia.Cunoscuta in popor sub numele de odelean,valeriana este un calmant puternic care te paote ajuta sa treci ami usor peste perioadele tensionate.Se recomanda atunci cand stresul este insotit de stari de depresie.Astfel,in fiecare dimineata si seara,inainte de culcare se ia cate o lingurita de pulbere de palnta.Pentru a fi inghitita mai usor,se poate administra in combinatie cu iaurt.Efectul apare in maximum 1 ora.

Levantica elimina starile de panica.Oboseala cronica,starile de panica si de incordare sunt cateva dintre efectele stresului,care pot fi ameliorare cu un ceai de levantica.Deoarece are un gust amar,nu se recomanda folosirea in stare naturala ci doar sub forma de tinctura.Daca se administreaza intern.trebuie combinata cu putina miere de albina.Extern,se poate in apa de baie si nu direct pe piele deoarece pot aparea iritatii.De asemenea,pentru a adormi mai usor,inainte de somn poti arde in lampa de aromaterapie cateva picaturi de ulei de levantica.Sursa: Femei-frumoase.roCITESTE SI DESPRE:

COMENTEAZA

COMENTARII