Alimente care ajuta la slabit

Voturi: 157 |   Voteaza

Nutritionistii recomanda ca in fiecare zi sa fie consumate cam vreo 25 de grame de fibre. Cantitatea pe care o contin alimentele precum anghinarele, zmeura, varza-de-Bruxelle, kiwi si perele iti creaza aceea senzatie de satietate si totodata ajuta la reglarea tranzitului intestinal.

O anhinare contine in jur de 5 g fibre si are in jur de 57 de calorii. Pe langa asta acest aliment mai contine: potasiu, fier, calciu, fosfor, betacaroten si multe vitamine B1, B2, PP, C. Trebuie sa stii ca bulbul este cel care se consuma, iar frunzele lui se folosesc la infuzii si leacuri naturiste. Anghinarea poate sa iti scada colesterolul si sa favorizeze evacuarea bilei.

Alimente pentru slabitDoua fructe de kiwi are in jur de 5 grame de fibre si 110 calorii. Acestea contin mai mult potasiu decat bananele, fosfor, calciu, fier, zinc, mangan, vitaminele A, E, K si din complexul B. Trebuie sa retii faptul ca un singur kiwi asigura 270% din nevoia de vitamina C. Indicat ar fi sa il consumi inainte de masa de pranz dar nu exagera.

Un pahar de zmeura are in total cam vreo 8 g de fibre si cam vreo 64 calorii. Cantitatea dintr-un pahar contine: potasiu, fosfor, calciu, vitamina C, A, E, B2, B3, acid folic, magneziu, cupru si omega 3. De retinut ar fi faptul ca este foarte bogata in acid elagic, fitonutrient antioxidant cu proprietati anticancerigene.

O para medie are in compozitia sa cam 6 grame de fibre, 103 calorii, magneziu, flor potasiu, seleniu, cupru, vitaminele B1, B2, E, C, K, betacaroten si acid folic. Para are un continut bogat de fructoza care face senzatia de satietate sa se instaleze cat mai rapid.CITESTE SI DESPRE:

COMENTEAZA

COMENTARII