Afla cum iti influenteaza ovulatia alegerea hainelor si barbatilor!

Voturi: 121 |   Voteaza

In ciuda evolutiei umane, mentalitatea ancestrala si comportamentele primare, instinctive, se afla inca, inconstient, in adancul nostru. Cum ai reactiona daca ti-as spune ca iti alegi hainele, te imbraci, intri in competitie cu alte femei si atragi barbati, toate datorita perioadei de ovulatie si fertilitate? Ei bine, este adevarat! Un fenomen biologic si anatomic iti influenteaza alegerile vestimentare si sociale pentru cel putin 5 zile, in fiecare luna!

Studii din perioada 2008-2010 ale cercetatorilor din Australia, SUA si Europa au descoperit ca, femeile aflate in perioada de ovulatie, aleg fara sa isi dea seama haine mai sexy decat in restul lunii. Totul se datoreaza instinctului ancestral de "supravietuire a celui mai bun" in competitia pentru un mascul feroce, exact in perioada fertila. Acest lucru nu inseamna nici pe departe ca femeile din ziua de azi pornesc catre "imperechere" in fiecare luna, ci doar ca in noi rezida instinctele primare care au dus la perpetuarea speciei.

Afla mai multe despre comportamentul si alegerile femeilor in timpul ovulatiei!Ce este ovulatia? Cand se desfasoara perioada de ovulatie?

In primul rand, trebuie sa stii clar ce inseamna acest proces biologic atat de important. Ovulatia reprezinta dezvoltarea si eliberarea unui ovul din ovare, iar perioada fertila incepe cu 4 zile inainte de ovulatie si se incheie la 2 zile dupa aceasta.

Statisticile medicale au stabilit ca, pentru un ciclu menstrual normal (28 de zile), ovulatia apare in ziua a 14-a, pentru un ciclu de 29 de zile ovulatia are loc in ziua a 15-a si asa mai departe.

Cum s-au desfasurat studiile despre comportamentul feminin in timpul ovulatiei?

Conducatorii studiilor si-au dorit sa stabileasca daca este un mit faptul ca imbracamintea femeilor este mai sexy atunci cand fertilitatea atinge punctul maxim in timpul ovulatiei.

La experiment au participat 88 de femei, aceleasi de doua ori: prima data, in perioada de fertilitate mai mica si a doua oara, in timpul punctului maxim de fertilitate. Participantele au fost fotografiate complet la ambele intalniri, apoi li s-a cerut sa aleaga o vestimentatie pe care ar purta-o daca ar fi invitate in acea seara la un eveniment important.

Ce au descoperit specialistii? In primul rand, femeile erau mai bine aranjate in perioada cea mai fertila. In al doilea rand, luand in calcul un eveniment social important, ele au ales haine mult mai sexy decat cele pe care le purtau in acel moment. Schimbarile bruste in privinta vestimentatiei s-au datorat sociosexualitatii, statutului sentimental al femeii in cauza si entuziasmului posibilei cunoasteri a unui barbat potrivit, care sa fie atras de vestimentatia sexy si aleasa cu grija.

Asadar, studiile au dovedit clar faptul ca exista un moment psihologic al imperecherii, perioada in care femeile sunt mai motivate social si comportamental.


Rolul hormonilor in alegerea hainelor este...

In timpul ovulatiei, mai multi hormoni isi fac de cap in organismul tau, crescand autoaprecierea, atractia fata de sexul opus si dorinta sexuala. Acesti hormoni sunt estrogenul, testosteronul, FSH (hormonul de stimulare foliculara) si LH (hormonul luteinizant).

Tot in aceasta perioada, hormonii jucausi influenteaza volumul de lichid cervical, astfel ca vaginul tau se lubrifiaza repede in timpul ovulatiei, din nou un semn al trasaturilor noastre ancestrale, care ne imping spre perpetuarea speciei.

In timpul ovulatiei, feromonii joaca un rol important in puterea de atractie a femeilor. Feromonii sunt hormoni cu miros specific, insa mai greu de simtit, care joaca un rol foarte important in atractia dintre o femeie si un barbat. Fermonii se afla in transpiratia curata, in mirosul parului sau al pielii curate.


Cum sta treaba cu competitia vestimentara intre femei?

Contrar a ceea ce ai putea crede, odata aflate in perioada fertila, femeile sunt mult mai atente la ce haine aleg si cum le poarta nu neaparat pentru a impresiona grupul de burlaci potenti, ci mai mult pentru a spulbera competitia feminina.

Pentru a putea avea mai multe posibilitati de alegere a unui partener, femeile trebuie sa isi dovedeasca lor dar si societatii, ca sunt mai atractive si mai "ofertante" decat alte femei care se afla in jurul lor. Putem parea o haita de tigri si tigroaice, insa in definitiv, nu ne putem nega originile si instinctele primare. Trebuie sa recunoastem ca ne place sa pierdem zeci de minute in fata oglinzii chiar si pentru o intalnire de 10 minute, doar pentru ca la acea intalnire fie trebuie sa impresionam un barbat, fie trebuie sa spulberam cu mandrie imaginea unei alte femei.

Nu ne aflam mereu intr-o cursa pentru cea mai atragatoare rochie si cei mai frumosi pantofi. Competitia vestimentara feminina este acerba doar in perioada ovulatiei, dovada a influentei hormonilor asupra consumatorului feminin.

 
Cum influenteaza ovulatia competitia feminina pentru un barbat?

Exista si alte modificari in comportamentul feminin care sunt asociate cu ovulatia si competitia, inconstienta sau nu, pentru un barbat disponibil.

In timpul ovulatiei, femeile se percep mai atractive si mai senzuale, se simt mai motivate sa participe la evenimente si petreceri, sunt mai optimiste si mai inclinate catre practicarea unui sport care sa le puna in valoare calitatile fizice. Mai mult decat atat, medicii au descoperit ca, jumatatea creierului responsabila pentru comunicare si interactiune sociala are o activitate intensa in faza midfoliculara a ciclului menstrual.

Tot in apropierea ovulatiei, femeile tind sa devina competitive intrasexual. Studiul Fisher din 2004 a presupus o serie de note date de femei unor alte femei, dintr-o regiune apropiata si dintr-o regiune indepartata. Rezultatul? Femeile din regiunea apropiata au primit note foarte mici atunci cand cele care dadeau notele se aflau in perioada de ovulatie, semn ca fluctuatiile hormonale ale acestei perioade determina femeia sa spulbere competitia atunci cand miza este mare.

Toate acestea inseamna de fapt un singur lucru: pe langa preferintele generale, in timpul ovulatiei femeile sunt mult mai dispuse sa atraga barbati si sa initieze o relatie. 


Ai si tu perioade ale lunii in care tinzi sa te imbraci mai sexy si sa fii mai atenta la aspectul tau?Sursa: Divahair.roCITESTE SI DESPRE:

COMENTEAZA

COMENTARII