7 analize medicale pentru o viata sexuala sanatoasa!

Voturi: 167 |   Voteaza

Pentru o viata sexuala de nota 10 trebuie sa ai grija de sanatatea ta. Cum altfel sa ai grija de corpul tau daca nu prin constientizarea riscurilor la care iti poti supune organismul si prin vizitele regulate la medic? In acest sens, analizele medicale sunt esentiale si, desi exista sute de tipuri de analize medicale, doar cateva dintre ele sunt vitale pentru o viata sexuala fara griji.

Afla de mai jos care sunt cele 7 analize medicale (de sange si nu numai) pe care tu si partenerul trebuie sa le faceti pentru o viata sexuala de nota 10! Primele trei analize sunt specifice femeilor, iar urmatoarele patru sunt recomandate pentru ambii parteneri.

1. Testul Babes Papanicolau

Testul Papanicolau (denumit si PAP) este un test de rutina, care trebuie facut de orice femeie. Testul se recomanda in general femeilor cu varste peste 30 de ani, insa pentru depistarea timpurie a oricaror afectiuni ale cervixului si colului uterin, orice femeie, indiferent de varsta, trebuie sa faca acest test cel putin o data pe an, ideal fiind la fiecare 6 luni.

Testul Papanicolau depisteaza orice anomalie celulara precanceroasa, fiind important mai ales pentru ca acestea nu prezinta simptome care sa poata fi detectate. Cu ajutorul acestui tip de analiza, pot fi observate si modificarile celulelor colului.

Majoritatea modificarilor celulare ale cervixului sunt rezultatul comportamentelor sexuale riscante, atat ale tale cat si ale partenerului tau sexual, atat in momentul de fata cat si anterioare relatiei actuale, chiar si cu multi ani in urma. Testul PAP este important pentru viata ta sexuala deoarece, nedepistate la timp, anomaliile celulare pot duce la masuri radicale: extiparea partiala sau totala a aparatului reproducator.

2. Testul de secretie vaginala
Poti face oricand un test de secretie in timpul controlului ginecologic, examenul cito-vaginal constand in analiza celulelor din secretia vaginala. Testul de secretie poate detecta orice modificare aparuta la nivelul mucoasei vaginale, poate depista cancerul de col uterin inca din stadiile incipiente, dar si diferite tipuri de infectii si boli cum sunt candidoza vaginala, infectia cu chlamidia, gonoree sau trichomonas.

Majoritatea acestor infectii evolueaza la inceput fara simptome, iar atunci cand simptomele devin suparatoare, tratamentul si vindecarea vor fi mai anevoioase. Mai mult decat atat, testul de secretie vaginala poate depista existenta oricarei BTS (boala cu transmitere sexuala). 

Testul de secretie este vital vietii tale sexuale deoarece momentele intime iti vor fi date total peste cap de o posibila interventie chirugicala sau simptomele unei infectii/BTS (mancarime in zona vaginala, usturimi, durere in timpul actului sexual, etc.).

3. Analizele nutritionale

Incepad cu varsta de 35 de ani, hormonii isi fac de cap si pot provoca tulburari sexuale. In acest sens, este foarte important sa ai grija de alimentatia ta, sa verifici prin analize de sange daca elementele nutritive necesare au valori normale si de ce nu, sa discuti cu un doctor nutritionist.

Este esential oricand, insa mai ales incepand cu varsta de 35-40 de ani, sa alegi o alimentatie bogata in legume si fructe. Te poti ghida si dupa cunoscuta piramida nutritionala. De asemenea, trebuie sa consumi si alimente impotriva osteoporozei (lactate, cereale, somon, soia, varza, etc.). Analizele ginecologice trebuiesc continuate anual.

Asadar, daca nu vrei sa renunti la pozitiile sexuale mai sofisticate si nici nu vrei sa iti dai peste cap viata amoroasa cu vreo tulburare sexuala, alege o alimentatie care sa sustina oasele si activitatea hormonala normala.

 

4. Testul HIV

Un contact sexual implica cel putin 2 persoane. Nu este suficient sa fii fidel, ci trebuie sa te poti baza si pe fidelitatea celui de langa tine - destul de greu de controlat sau de probat, iar protectia cu ajutorul prezervativului (corect folosit) este singura care te poate tine departe de infectia HIV.

Pe cat de nemiloasa este boala, pe atat de mari sunt riscurile de a fi infectata cu virusul HIV, de cele mai multe ori intr-o situatie aparent banala: contact sexual (oral, vaginal sau anal) neprotejat cu un partener nou si al carui istoric sexual nu il cunosti, seringi sau instrumentar medical infectat, transplant de sange infectat sau contactul cu sangele unei persoane infectate.


Testarea HIV consta in mai multe metode medicale care pot dovedi prezenta anticorpilor anti-HIV: testul ELISA, testul WESTERN BLOT, reactia de Imuno-flourescenta si testul PCR- Polymerase Chain Reaction, acesta din urma identificand nivelul acidului nucleic viral.

Daca ai inceput o noua relatie si ai anumite dubii, mergi neaparat la medic pana nu este prea tarziu nu doar pentru tine ci si pentru partenerul tau! Acelasi sfat i-l poti da si partenerului tau: desi ar putea fi putin deranjat de suspiciunile tale, daca te iubeste va face testul.

5. Testul Sifilis

Testul VDRL este testul care depisteaza sifilisul prin masurarea anticorpilor produsi de Treponema pallidum, bacteria care cauzeaza sifilisul. Pe langa faptul ca tu si partenerul trebuie sa faceti testul urgent daca aveti cel putin una dintre simptomele sau semnele de sifilis (leziuni si iritatii in zona genitala, slabiciune musculara, ameteli, greata si voma, palpitatii, etc.), testul impotriva sifilis trebuie sa fie parte din setul de analize obligatorii daca vrei sa ramai insarcinata.

Daca tu sau partenerul descoperiti o leziune in zona genitala, intrerupeti orice activitate sexuala, asigurati-va ca stiti totul despre posibilele cauze ale aparitiei acestor leziuni si mergeti la medic daca leziunile nu se vindeca in maximum o saptamana, in urma unui tratament local usor (unguent Betadine, unguent Baneocin, tamponari cu ceai).

Daca nu este tratat sau este tratat prea tarziu sifilisul produce afectiuni ireversibile ale sistemului neurologic si cardiovascular.

6. Radiografia pulmonara (test TBC)

Tuberculoza (TBC) este o infectie localizata in plamani (TBC pulmonar) dar care se poate extinde si catre alte parti ale organismului (TBC extrapulmonar). Tuberculoza se transmite cu usurinta prin tuse, stranut sau contact cu sputa unei persoane bolnave.

Cele mai pregnante simptome ale tuberculozei sunt tusea puternica insotita de sputa, tahicardia, marirea in volum a gatului, febra, oboseala, inapetenta. Acestea se pot complica, avansand catre sangerari pulmonare, suprainfectii si blocarea cailor aeriene.

In timpul actului sexual si oricand in viata de cuplu este foarte posibil ca, pur intamplator, sa iei contact cu agentii bacterieni sau expectoratia partenerului/partenerei, asadar, daca vrei sa ai o relatie cat se poate de sanatoasa, fa-ti o radiografie pulmonara si testul TBC pentru a nu-l imbolnavi si pe cel de langa tine.
7. Electrocardiograma

Electrocardiograma (EKG sau ECG) este un test de verificare a activitatii electrice a inimii si consta in inregistrarea si tiparirea acestor activitati electrice. Cu ajutorul electrocardiogramei se pot verifica toate proprietatile inimii, activitatea acesteia si eventuale boli cardiovasculare.

Fiind considerate mai periculoase chiar decat cancerul, bolile de inima iti pot schimba radical stilul de viata, ingreunand activitatile fizice de zi cu zi si activitatea sexuala. Desi sexul este recomandat pentru o inima sanatoasa, odata ce suferi de o boala a inimii efortul fizic trebuie dozat cu atentie, fiind lesne de inteles ca nu te poti bucura si de o activitate sexuala intensa, ci doar de una moderata.

Asadar, daca vrei sa te bucuri in continuare cat de des doresti de partide de sex pasionale, mergi la medic si verifica activitatea inimii tale! In fond, inima este simbolul dragostei si al pasiunii!



Tu ti-ai facut toate analizele?



Sursa: Divahair.ro



CITESTE SI DESPRE:

COMENTEAZA

COMENTARII

Vizitator
28/08/2011, 13:45
nu e corect sa dati imaginele alea daca un copil se uita ce se intapla