20 traditii de Craciun memorabile

Voturi: 134 |   Voteaza

Traditiile sunt importante pentru familii, deoarece acestea ofera oportunitati de a pastra mostenirile de familie in continuare. De la simplu la sentimental, traditiile pot crea amintiri semnificative. Nu ezitati sa incercati unele traditii noi in acest sezon de Craciun si sa vedeti ce se potriveste si ce nu pentru familia dumneavoastra. Trebuie doar sa creati o noua traditie care va continua pentru generatiile urmatoare! Daca sunteti in cautarea unor idei de traditii de Craciun, luati in considerare urmatoarele:

1) Incercati o adunare generala a intregii familii. Candva in jurul Craciunului adunati intreaga familie impreuna la cineva acasa sau un restaurant si petreceti cateva clipe impreuna.

2) Vizionati filme de Craciun. De-a lungul sezonului de Craciun, adunati copiii  impreuna si bucurati-va de filmele preferate de Craciun. Iata doua exemple de filme care pot fi urmarite de Craciun: "Viata este minunata" si "O colinda de Craciun".

3) Participati la slujba de Craciun. Daca biserica la care sunteti arondati nu are serviciu religios in ajunul Craciunului, puteti gasi, probabil, una in comunitatea in care locuiti. Aceasta este o modalitate foarte buna de a  concentra perspectiva familiei dumneavoastra asupra adevaratei semnificatii a Craciunului!

4) Gatiti mancaruri traditionale de Craciun . Exista o multitudine de retete sau daca nu aveti talent in arta gatitului, mergeti la restaurante si comandati bucate traditionale de Craciun.

traditii craciun in familie5) Scrisori catre Isus. Inainte de a deschide cadourile de Craciun, scrieti scrisori de multumire catre Isus. Strangeti-le si aduceti-le in fiecare Craciun. Adaugati noi scrisori anual. Iata o regula pentru a face aceasta traditie sa mearga bine: membrii de familie pot citi doar scrisorile de multumire care le-au scris.

6) Traiti aievea o versiune a celor 12 zile de Craciun. Identificati mai intai un prieten, ruda sau vecin pentru a primi toate darurile. Apoi, creati un cadou unic pentru fiecare zi a cantecului (de exemplu, cinci inele de aur ar putea fi de cinci gogosi glazurate) si puneti darurile pe veranda destinatarului.

7) Coaceti si decorati prajituri de casa de Craciun. Permiteti tuturor din familie sa participe, daca doresc. Toata lumea ar trebui sa fie in masura sa solicite un fel preferat de prajitura.

8) Cantati "La multi ani!" lui Isus in ziua de Craciun. La urma urmei, aceasta este ziua de nastere a lui Isus pe care il sarbatorim.

9) Cititi povestea de Craciun de la Luca 2. Fie ca va deschideti cadourile in Ajunul Craciunului sau dimineata de Craciun, incercati ca cineva din famile sa citeasca povestea de Craciun cu voce tare inainte de a deschide cadourile.

10) Duceti-va la filmele din ziua de Craciun. Adunati trupele si porniti catre cinematograf. Veti gasi, probabil, locuri bune!

11) Luati masina si plimbati-va prin oras uitandu-va la luminile de Craciun. Candva in jurul Craciunului, urcati familia in masina si conduceti admirand luminile de Craciun. Aceasta este o activitate pe care ar putea sa doriti sa combinati cu participarea la un serviciu religios de Craciun.

12) Mergeti prin cartier si opriti-va la casele vecinilor cantand colinde de Craciun.

13) Vizitati o casa de copii sau unb camin de batrani. Exista, de obicei, o multime de oameni singuri care traiesc in case de ingrijire mai ales in timpul sezonului de Craciun. Pregatiti prajituri de Craciun luati familia pentru a vizita un azil de batrani si raspanditi dragostea lui Isus pentru oamenii bolnavi si persoanele in varsta.

14) Ajutati o cantina a saracilor. Incercati sa petreceti ziua de Craciun a ajuta pe cei nevoiasi de la o cantina a saracilor. Nu se stie niciodata, exista posibilitatea ca micutii dumneavoastra sa nu mai vrea niciodata sa-si petreaca ziua de Craciun acasa dupa o astfel de experienta.

15) Sarbatoriti mostenirea etnica a familiei dumneavoastra. Candva in timpul  Craciunului, pregatiti o masa de familie, care celebreaza mostenirea familiei dumneavoastra etnica. Aceasta este o modalitate foarte buna de a va conecta cu radacinile familiei dumneavoastra mai ales daca nu va concentrati asupra acestui lucru in mod regulat pe tot parcursul anului.

16) Mos Craciun cel secret. Ca o familie, alegeti o persoana care stiti ca este singura, nevoiasa sau are nevoie de doar cateva sfaturi de incurajare. Cumparati sau sa creati un cadou special pentru aceasta persoana. Apoi, in Ajunul Craciunului / dimineata de Craciun,treziti-va familia, strange laolalta, luati cateva prajituri si cacao fierbinte, urcati-va in masina si duceti darul acelei persoane. Puneti cadoul pe prispa din fata casei si strecurati un biletel pe care scrie, "De la Mos Craciun cel Secret."

17) Jurnalul de vacanta. Cumparati sau creati un jurnal sau album de vacanta. Faceti in asa fel incat fiecare din familie sa contribuie la inregistrarea aminirilor din perioada vacantelor. Adaugati anual alte si alte amintiri. Acest lucru ofera un mod minunat de a privi inapoi peste Craciunurile trecute.

18) Patinaj in Ajunul Craciunului?. Multi oameni termina serviciul mai devreme in ajunul Craciunului. Adunati-va familia si sa mergeti la un patinoar sau un lac inghetat. Este o modalitate foarte buna de a petrece ceva timp alaturi de familie de a pastra copiii activi si de a le abate gandurile asupra cadourilor de sub pomul de acasa.

19) Participati la un eveniment de Craciun al comunitatii locale. Aceasta traditie se poate pastra intr-adevar, daca comunitatea tine acelasi eveniment anual.

20) Incearcati un eveniment de Anul Nou. Fie ca este o adunare de cartier, o petrecere cu prietenii si familia sau un eveniment special la biserica, fiind adunati de Anul Nou impreuna, ca o familie poate crea amintiri minunate.

Articol de Antoneta Barbu Sursa: Mamicamea.roCITESTE SI DESPRE:

COMENTEAZA

COMENTARII