Telefonul mobil si modificarile comportamentale la copil

Sunt 647 poze cu bebelusi si 29 zile pana la resetarea topului
Sanatate
97
Doua echipe de cercetatori de la UCLA, din California, si Universitatea daneza Aarhus au stabilit ca mamele care au utilizat telefonul mobil in perioada de graviditate au fost cu 54% mai expuse riscului de a naste copii cu probleme de comportament si cu risc de expunere la radiatii. Studiul a fost foarte amplu si afost efectuat pe 13.000 de copii, si a stabilit ca folosirea unui telefon mobil de catre femeia insarcinata, chiar si de doar 2-3 ori pe zi, a fost suficienta pentru a creste riscul de a naste copii cu hiperactivitate si dificultati de a isi controla emotiile, la varsta scolara. In plus, noteaza The Independent, copiii expusi radiatiilor in utero au dificultati de a stabili relatii cu parintii si colegii de scoala.

Situatia devine mai serioasa daca copilul foloseste chiar el telefonul mobil, inainte de varsta de 7 ani. In aceste cazuri, riscul unor probleme comportamentale creste pana la 80%.

O serie de experti rusi de la Comitetul de Supraveghere impotriva radiatiilor a stabilit deja ca riscul pe care il presupune folosirea telefonului mobil in timpul graviditatii este "nu cu mult mai redus decat riscul pe care il prezinta pentru copil tutunul sau alcoolul consumat de mama".

gravida-telefon-mobil2Concluzia, in cazul copiilor care utilizeaza telefonul mobil a fost ca pot suferi de "pierderi de memorie, lipsa de atentie, diminuarea capacitatii de invatare si a abilitatilor cognitive, si cresterea a iritabilitatii" pe termen scurt, iar pe termen lung pot dezvolta chiar "sindrom depresiv" si "degenerarea structurii nervoase a creierului".

Descoperirea facuta de cercetatorii americani si danezi i-a luat prin surprindere pe specialisti, care incearca sa stabileasca si o alta cauza pentru hiperactivitatea copiilor. Ei cred ca o posibila explicatie ar fi si aceea ca mamele cand folosesc telefoane mobile acorda o mai mica atentie propriilor copii. Este insa o ipoteza, care necesita noi studii, si interpretari mai atente, scrie The Independent.

Daca totusi este necesar ca copilul tau sa poarte un telefon mobil, ar fi foarte util daca ai aplica pe acesta folia  Communiguard care are ca efect reducerea efectelor radiatiilor electromagnetice emanate de telefoane. Aceasta folie Communiguard se aplica pe telefonul mobil si este recomandata pentru toate dispozitivele care genereaza campuri electromagnetice precum laptopul, sau cuptorul cu microunde. Prin folosirea dispozitivului Communiguard dispar efectele neplacute ale folosirii telefonului mobil. Dispozitivul Communiguard il puteti gasi la distribuitorii Calivita.

Sursa: Mamicamea.ro