Somnul copilului de la 6 la 9 luni

Sunt 647 poze cu bebelusi si 12 zile pana la resetarea topului
Copii
122

copil doarmeAjuns la varsta de 6 luni, copilul incepe sa doarma mai mult, astfel, media de somn pentru aceasta varsta se situeaza undeva intre 11 ore si jumatate si 15 ore de somn pe zi ( aici intrand atat somnul de noapte cat si cel de zi) si de asemenea micutii au capacitatea de a dormi pentru perioade lungi de timp. Intre 6 si 9 luni, foarte multi copii ajung sa isi imparta somnul de zi in doua etape, una dimineata si una dupa amiaza.


Din acest punct de vedere, daca micutul vostru nu a reusit de unul singur sa isi regleze programul de somn in functie de ritmul de viata al intregii familii, ar fi bine sa faceti un "antrenament de somn". Acesta il poate ajuta pe micut sa adoarma mai repede, sa doarma pentru mai mult timp si sa isi regleze mai bine programul de somn.

Daca, pe timpul noptii copilul doarme intre 9 si 10 ore fara probleme inseamna ca a reusit sa se autoeduce pentru a se culca la loc daca se trezeste pe timpul noptii.
Insa, daca copilul nu reuseste sa doarma cel putin 5 sau 6 ore si se trezeste peste noapte pentru a cere de mancare sau pentru ca unul din parinti sa il bage in seama , este bine sa stiti ca nu sunteti singurii aflati in aceasta situatie si ca multi copii cu varsta intre 6 si 9 luni fac acest lucru.
Unii copii, desi pana la un punct dormeau foarte bine noaptea, acum se pot trezi de mai multe ori pe noapte. Acesta nu este neaparat un motiv de ingrijorare, studiile aratand ca de cele mai multe ori aceasta lipsa de somn merge mana in mana cu diferite momente de evolutie cognitiva si motoare dar si cu anxietatea produsa de lipsa parintilor din preajma.

Intre 6 si 9 luni copilul devine foarte activ si incepe sa stea in fundulet sa se tarasca sau chiar sa mearga asa ca nu este de mirare ca el nu va vrea sa se opreasca nici atunci cand ii va veni ora de culcare si va incerca sa se ridice pentru a mai sta o ultima oara in fundulet. Pentru a reusi totusi sa ii stabiliti copilului un regim de somn normal pentru varsta sa trebuie in primul rand sa ii stabilim un ritm de somn pe timpul noptii dar si perioade regulate de somn pe timpul zilei.

Daca pana acum nu v-ati ocupat de acest aspect, ar fi bine sa incepeti sa ii creati copilului vostru o rutina inainte de culcare. Aceasta rutina poate sa conste din jucatul unui joc, baita de seara, schimbatul hainelor pentru culcare, cititul unei povesti la culcare, cantatul unui cantecel si bineinteles nu se poate termina fara pupicul de noapte buna.

Trebuie sa va incurajati copilul sa doarma singur. Chiar daca acesta plange este recomandat sa nu va duceti imediat la el si sa vedeti daca este cu adevarat suparat sau doar se alinta inainte de a adormi.

Daca micutul vostru se culca dupa ora opt si jumatate dar se scoala pe timpul noptii, atunci incercati sa il culcati cu circa o jumatate de ora mai devreme si veti fi surprinsi sa descoperiti ca nu se va mai trezi peste noapte.

Sursa: Mamicamea.ro