Primii pasi ai copilului tau

Sunt 647 poze cu bebelusi si 30 zile pana la resetarea topului
Bebelusi
96

primii pasiCa proaspat parinte, apare deseori intrebarea : "cum putem sa il motivam pe copil sa faca primii pasi, este oare ceva genetic?" Ei bine acesti primi pasi pe care copilul ii face sunt o adevarata piatra de hotar in viata lui dar si a parintilor sai, un eveniment cu adevarat memorabil. Insa asteptarea nerabdatoare a acestui moment poate fi destul de dificila pentru parinti, mai ales daca acestia au rude sau prieteni ai caror copii au inceput sa mearga la o varsta mai frageda decat  micutul sau micuta lor. Insa ceea ce unii parinti nu stiu este ca atunci cand vine vorba de primii pasi si apoi de invatatul mersului, mai intai sprijinti de parinti si apoi singuri, copii au propriul lor ritm, ritm care nu are nici o legatura cu capacitatea lor intelectuala.

Fiecare copil e unic, astfel, un copil obisnuit va incepe sa mearga la 12 - 14 luni dar unii se poate sa inceapa mult mai devreme iar unii pot incepe sa mearga abia la 21 de luni.

Desi nu putem sa influentam in nici un fel evolutia copilului in ceea ce priveste mersul, unii copii pot fi "trasi inapoi" de anumite aspecte. Astfel, uneori, daca un copil este foarte bun la tarat si rostogolit este posibil ca o buna perioada de timp sa fie foarte mutumit de aceasta situatie si sa nu se "deranjeze" sa invete sa mearga. Evident aici parintele nu poate face nimic, totusi este indicat ca pentru fiecare progres pe care copilul il face, parintii sa il laude cat mai mult pentru ca micutul sa simta o satisfactie pentru realizarea sa si sa persevereze in acea directie.

Il poti stimula sa mearga, tinandul in picioare de manute, si orientandul spre diverse obiecte din casa care il atrag. Masarea musculaturii atunci cand va incepe sa faca primii pasi, e posibil sa il indemne sa mai incerce.

Medicul pediatru Dr. Marvin Ghans este si el de acord ca parintii nu au prea multe de facut in a-si face copii sa inceapa sa mearga mai repede. "Copii vor merge cand sunt gata. Parerea mea este ca cel mai bun lucru pe care il pot face parintii este sa isi ia copii de mana si sa mearga impreuna cu ei, fara insa a folosi incaltari, care, uneori mai mult incurca decat ajuta si sa ii incurajeze atunci cand copii dau semne ca vor sa se ridice in picioare si sa mearga.

Totusi ca o mentiune demna de luat in seama: cei mai multi copii vor incepe sa mearga pana la 18 luni, daca aveti un copil care nu a inceput sa mearga pana la aceasta varsta este foarte important sa mergeti cu el la medic. Uneori pot exista si anumite probleme medicale.

Sursa: Mamicamea.ro