Laptele de capra in alimentatia sugarilor

Sunt 647 poze cu bebelusi si 8 zile pana la resetarea topului
Alimentatie
140

Aproape indiferent de varsta, laptele de capra se poate dovedi un aliment deosebit de benefic pentru copii in comparatie cu cel de vaca sau chiar cu formulele de lapte praf dedicat bebelusilor. Faptul se datoreaza unor calitati deosebite pe care acest aliment natural le are, mai ales in cazul laptelui de capra crud, neprocesat industrial.

Laptele de capra idel pentru bebelusi

Desi beneficiile sale nu sunt atat de cunoscute, laptele de capra se poate dovedi deosebit de important in alimentatia bebelusilor, mai ales in cazul acelor ce au suferit sau sufera de probleme digestive fiind tolerat chiar si de acei micuti care au intoleranta la lactoza. Cu alte cuvinte, astfel se pot evita colicii, balonarea sau chiar diareea, probleme cu care se confrunta multi dintre parintii moderni. Si in ciuda faptului ca contine la fel de multa grasime ca si laptele de vaca, cel de capra ofera o digestie mult mai buna a acestora datorita trigliceridelor cu lanturi medii care sunt benefice pentru sistemul digestiv dar si pentru ca grasimea este formata din globule mult mai mici.

laptele de capraAdesea medicii de familie ignora efectele acestui tratament natural insa aceia care au o inclinatie spre tratamentele naturiste au inceput sa recomande tot mai des laptele de capra atat pentru alimentatie cat si pentru efectele sale terapeutice. Da, intr-adevar, acest tip de lapte reuseste sa corijeze in timp foarte scurt deficientele nutritionale, dar el mai poate fi folosit si in tratamentele de lunga durata pentru eczeme, probleme ale ficatului sau astm. Si stim desigur ca la o varsta atat de frageda, orice tip de medicatie poate face mai mult rau decat bine, deci laptele de capra poate fi o excelenta solutie naturista.

Nu in ultimul rand, chiar daca nimeni nu se poate astepta la miracole peste noapte, studiile au relevat ca acest aliment reuseste sa influenteze pozitiv cresterea copiilor subdezvoltati prevenind demineralizarea din oase sau deficientele de fier ori minerale.

Avantajele laptelui de capra

In general laptele de capra nu contine reziduuri de antibiotic, hormoni de crestere sau alti contaminanti folositi de obicei la cresterea vacilor. Produsele lactate de capra nu contin proteinele complexe care dau nastere celor mai multe reactii alergice la laptele de vaca. Laptele de capra nu afecteaza sistemul imunitar asa cum fac unele proteine din laptele de vaca. Datorita proteinelor mai mici digestia laptelui de capra se realizeaza mult mai repede, nelasand timp lactozei sa stationeze suficient incat sa aiba timp sa fermenteze. Acest tip de lapte contine atat acid capric cat si acid caprilic ceea ce inhiba anumite infectii si energizeaza sistemul imunitar. De altfel, energizarea se mai datoreaza si pH-ului alcalin pe care il are laptele de capra. Studiile au evidentiat ca copii hraniti cu lapte de capra dorm mai bine noaptea si au un ritm alimentar normal, acest aliment fiind deosebit de satios.
Sursa: Mamicamea.ro