La ce varsta renuntam la suzeta

Sunt 647 poze cu bebelusi si 3 zile pana la resetarea topului
Alaptare
97

Nu exista nici un raspuns precis si definitiv asupra varstei optime la care sa se renunte la suzeta. Se recomanda sa se inceapa renuntarea cu varsta de 10-12 luni pentru a elimina aparitia problemelor dentare potentiale si a altor probleme (invatarea limbajului).

Alti medici pediatri, precum si mai multi experti in dezvoltare, cred mai degraba ca suptul degetului sau a suzetei poate fi un aliat indispensabil al copiilor mici pana la varsta de 2  si chiar 3 ani deoarece ii calmeaza si ii insoteste de-a lungul  "marilor invatari" (limbaj, socializare, etc.).

intarcarea"Suzeta este una dintre putinele resurse disponibile, pe care o are un copil de doi ani, pentru a depasi o tensiune, pentru a simti protectie si confort", spune celebrul american pediatru T. Berry Brazelton, in cartea sa „Varsta primilor pasi”.

Cu echipa sa de la Spitalul de Copii din Boston, pediatrul a facut un important studiu pe copii care sug "liber" degetul (mama nu i-a oprit). Cercetatorii au descoperit o crestere a obiceiului la inceputul celui de al doilea an de viata al copilului si o scadere naturala a acestei practici, la varsta de 2 ani si jumatate.

Sursa: Mamicamea.ro