Inducerea travaliului pentru nastere

Sunt 647 poze cu bebelusi si 12 zile pana la resetarea topului
Nastere
119

Inducerea travaliului, in general, se planifica din timp si in urma stabilirii unor afectiuni ce il impun, intr-o nastere cu probleme. De aceea internarea se face cu ceva timp inainte.

Ce inseamna sa induci travaliul? 

Daca travaliul tau nu incepe de unul singur, medicul poate decide sa foloseasca medicatia existenta sau alte tehnici pentru a induce contractiile specifice travaliului.

De ce trebuie indus travaliul?

Inducerea travaliuluiMedicul va recomanda inducerea travaliului atunci cand aparitia acestuia intarzie prea mult si asteptarea devine prea riscanta. Acest lucru se poate intampla daca:

- Sarcina ce a depasit 42 de saptamani. Esti inca insarcinata la mai mult de 2 saptamani de la data la care trebuie sa nasti. De altfel si expertii in domeniu s-au exprimat cu privire la pericolul prelungirii asteptarii dincolo de acest preag deoarece exista pericolul aparitiei unor complicatii ce pun in primejdie viata copilului. Spre exemplu, placenta poate deveni mai putin eficienta in livrarea nutrientilor catre copil, crescand astfel riscurile de aducere pe lume a unui copil mort sau cu grave probleme de sanatate.

In plus, daca copilul devine prea mare, cresc si sansele de a fi nevoie de o cezariana.

- Ti se rupe apa si travaliul tau nu porneste de la sine. In acest caz, ti se va induce travaliul in mod artificial pentru a scadea riscul aparitiei unei infectii in uter sau la copil, risc ce creste odata cu ruperea membranelor (totusi, daca copilul tau este inca prematur, medicul va mai amana inducerea artificiala a travaliului).

- Testele arata ca placenta ta nu mai functioneaza corect, ai prea putin lichid amniotic sau copilul nu este alimentat corect.

- Dezvolti o forma de preeclampsie, o afectiune serioasa care iti poate pune in pericol sanatatea dar poate restrictiona si fluxul de sange catre copil

- Ai o afectiune cronica acuta - cum ar fi tensiune arteriala crescuta, diabet sau o boala a rinichilor care ameninta atat sanatatea ta cat si cea a copilului tau.

- Ai avut o nastere anterioara in care copilul a venit pe lume mort.

Travaliul mai poate fi indus si din motive logistice / spre exemplu daca locuiesti foarte departe de spital sau daca ai parte de nasteri foarte rapide. In aceasta situatie, medicul iti va programa inducerea travaliului nu mai devreme de 39 de saptamani, in afara de cazurile in care testarea maturizarii plamanilor fatului (test ce necesita amniocenteza) indica ca se poate induce travaliul in sigranta mai devreme.

Sursa: Mamicamea.ro