Grup de support pentru alaptare

Sunt 647 poze cu bebelusi si 19 zile pana la resetarea topului
Alaptare
136

 

Daca alaptezi si ai dificultati, daca alaptezi si dileme, te asteptam sa cautam solutii si raspunsuri impreuna la Grupul de suport pentru alaptare Galati. Daca ai o experienta pozitiva in alaptare, vino sa imparti cu noi bucuria ta si sa ne impartasesti experienta ta. Ne dorim sa fim alături de tine, sa te sustinem, oricare ar fi provocarea ta, ne dorim sa fim un grup de spirijin pentru toate femeile ce alapteaza. Un grup de suport pentru alaptare este format din specialisti, mame cu experiente bune in alaptare.

Ce este un grup de suport pentru alaptare?

Un grup format din specialisti, mame cu experiente bune in alaptare.

In Romania ghidarea mamelor in acest drum al alaptarii era facuta de medicii si asistentii pediatri,neonatologi si medicii si asistentele de familie. Daca a existat pana acum vreo echipa care sa coordoneze mamele ,axata numai pe alaptare? Nu !

S-a constatat, in timp, ca mamele se informeaza de oriunde (internet, carti, specialisti). Primesc sfaturi diferite, unele sunt chiar controversate. Aceste multe sfaturi creeaza stare de nesiguranta mamei, contribuie la scaderea increderii in capacitatea ei de a alapta, ba chiar am intalnit cazuri cand mamelor le era greu sa alapteze fiindca regulile impuse de specialisti erau greu de respectat si atunci se orientau catre alimentatia la biberon.

Agrup de suport pentru alaptareceste grupuri creeaza mediul prielinic discutiilor libere, impartasirii propriei experiente. Faptul ca o mama poate discuta cu o alta care a trecut prin stari asemanatoare, fie le-a depasit sau nu, este de un real ajutor ! Contribuie la scaderea sentimentului de vina, daca a existat, creste increderea in sine, inteleg lucrurile care s-au intamplat, informatia fiind tradusa de educatorul prenatal, consilierul in alaptare, medicul sau asistenta pediatra (neonatolog).

A alapta nu este numai un act prin care tu iti alimentezi copilul!

A alapta inseamna a oferi hrana, afectiune, contactul cu mama-baza dezvoltarii sale afective!

De aceea pentru a alapta pruncul tau nu trebuie sa ai ideea ca exista lapte sau nu, ca laptele este gras sau slab ,ci trebuie sa gandesti ca mamele care au purtat un copil in pantece au ,,fabricuta de lapte'', ca ea functioneaza bine fiindca organismul nostru a stiut ce are de facut, iar 9 luni a pus caramida de caramida, ajutandu-ne sa avem ,,aparatura necesara, functionala'' pentru a ne alimenta pruncul. Insa ca orice aparatura noua, orice mecanism performant ii trebuie un mediu optim sa poata avea randament, o buna coordonare, o buna echipa .

Pot aparea blocaje ?

O....da!

* Cand nu am citit cu atentie cartea tehnica!

* Cand consider ca o persoana care a muncit acum 20 de ani in fabrica aceasta se poate adapta cu usurinta noului aparat care este total personalizat!

* Cand sunt tematoare ,iar cei din jurul meu nu ma sustin, cand imi creaza stari de nesiguranta si nu ma lasa sa imi folosesc cunostintele si instinctul meu sa folosesc aceasta fabricuta cum simt eu... Este proiectul meu si simt ca ma reprezinta!

Ca o concluzie:

* mediul, informatiile si factorii psihologici contribuie la o buna alaptare .

Ce ofera un grup?

Axarea pe informatie si consiliere !

In Galati te invitam sa participi saptamana de saptamana la intalnirile Grupului de sprijin pentru alaptare, vino si impartaseste experienta ta in alaptare, fie ca ai alaptat sau nu... esti reprezentativa si noi putem invata de la tine!

Educator prenatal certificat Lamaze International - Liliana Tudose

Tel: 0746.587.456 si 0722.826.734

email Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Sursa: Mamicamea.ro