Este bun baletul pentru copii

Sunt 647 poze cu bebelusi si 17 zile pana la resetarea topului
Educatie
114

Anna Pavlova, Margot Fonteyn si Beryl Grey sunt balerine celebre care au inceput sa danseze balet de la o varsta frageda. O intrare precoce in lumea baletului poate oferi copilului vostru o sansa de a-si descoperi aptitudini fizice profunde pentru dans. Copilul vostru ar putea fi ca multi alti copii care nu vor deveni niciodata balerini sau balerine celebre, dar cel putin poate invata sa se bucure in continuare de balet. Acesta se va simti mandru ca recunoaste muzica clasica si ca stie termeni de balet. Invatarea baletului la o varsta frageda are avantaje importante pentru sanatatea fizica, emotionala si spirituala a copilului.

Beneficii fizice

Potrivit Royal Ballet din Miami, invatarea baletului de catre un copil contribuie la "incurajarea disciplinei fizice si sensibilizarii generale a corpului si control acestuia". Poate, de asemenea, sa favorizeze "o postura buna si comunicarea corpului". Atunci cand copilul dumneavoastra invata cele cinci pozitii de baza din balet, este practic activitatea anaeroba. Activitatea anaeroba este un exercitiu de forta si se suplete care face sistemul osos si sistemul muscular mai puternice. Este important pentru copilul dumneavoastra sa invete sa foloseasca muschii exercitati de balet, la o varsta frageda. Se poate indragosti de miscarile repetitive care il vor tine in tensiune si vor preveni letargia. Baletul este, de asemenea, benefic pentru dieta copilului. Copiii care practica baletul invata sa aiba o nutritie adecvata pentru a-si mentine corpul in forma astfel incat sa poata dansa. Invatarea unei diete sanatoasa, la o varsta frageda este un lucru important, deoarece un numar mare de copii sunt obezi. Baletul face copiii constienti de metodele pe care le pot folosi pentru a-si pastra corpul in forma. Cei mai multi copii vor fi incantati ca vor deveni in forma si sanatosi, fapt ce contribuie la stima de sine.

Beneficii emotionale ale baletului

Pe langa beneficiile fizice, invatarea baletului de catre un copil favorizeaza increderea si stima de sine. Potrivit Royal Ballet din Miami, copiii invata sa "dezvolte prietenii si interactiuni sociale". Activitatea de grup este importanta, deoarece copiii mici incep sa inteleaga ce comportament este acceptabil pentru alte persoane. Baletul incurajeaza respectarea profesorilor si a indicatiilor lor. Studentii la balet au posibilitatea de a-si forma un grup de prieteni care sa aiba aceleasi preocupari, fapt ce poate fi important pentru a le spori increderea in sine. In plus, baletul ii ajuta pe copii sa depaseasca angoasa de performanta, care se poate traduce prin rezultarea un copil indraznet si ambitios. De exemplu, scoala de dans Mathis raporteaza ca baletul incurajeaza "echilibrul, exprimarea creativa si artistica, gratia si capacitatea de a se prezenta in fata altora". Baletul ii ajuta pe copii sa devina ei insisi aratandu-si talentul altora. Invata sa fie curajosi si sa aiba ambitie, ceea ce ii ofera copilului increderea de a-si trai visele mai tarziu in viata.

baletul pentru copii

Beneficii spirituale

Baletul ii ajuta pe copii sa respecte inalta cultura, adica muzica clasica si baletul profesionist, pe care copilul va invata sa le iubeasca. O declaratie facuta de Centrul de dans noteaza ca baletul "favorizeaza un sentiment de impacare a miscarii, ritmului si apreciere a muzicii". Natura linistitoare a baletului incurajeaza copilul sa simta o stare de bine. Calmul imbunatateste nivelul de stres al copilului, ceea ce il va face o persoana mai sanatoasa si mai fericita.

Exista mai multe aspecte pozitive, pentru care copilul dumneavoastra ar fi bine sa mearga la balet. Acesta il poate invata sa reuseasca in lumea artei de performanta, si sa devina mai sanatos. In fiecare oras mai mare exista un centru, un club sau o scoala unde se poate practica baletul, asa ca nu ezitati sa va inscrieti copilul. Aceasta decizie nu ii va aduce decat beneficii, chiar daca nu va face performanta in acest domeniu.

Scoala de balet MONIQUE va asteapta in cadrul Dance Planet din Magazinul COCOR
Adresa: I.C. Bratianu 29-33, sector 3, Magazinul Cocor, et.4, Bucuresti
Telefon: 0728.719.836

Sursa: Mamicamea.ro