Cum se infaseaza copilul

Sunt 647 poze cu bebelusi si 25 zile pana la resetarea topului
Bebelusi
86

Cum infasez copilulCu mult timp in urma cand scutecele de unica folosinta, copilul era infasat in scutece din panza, care dupa folosire erau spalate si eventual fierte, peste aceste se punea o paturica care sa ii tina cald bebelusului, acest tip de infasat ii limita foarte mult miscarile copilului, azi o parte din proaspetele mamici considera ca infasatul numai este necesar, dar totusi exista si situatii cand infasatul copilului este necesar.

Totusi infasatul mai are si alte roluri pe langa acela se a-i tine cald si a-l face sa se simta in siguranta, tot odata timp il poate proteja de propriile reflexe de tresarire si il poate ajuta sa isi mentina mai bine temperatura corpului in primele zile de viata, pana cand termoreglarea incepe sa functioneze mai bine. Deasemena infasatul copilului este o metoda prin care bebelusul poate fi linistit.

Astazi in unele spitale esti invatata cum sa iti infasezi propriul copil, sau poti sa inveti la un curs de pregatire a nasterii inca din perioada de graviditate. Metoda poate fi folosita la inceput dupa ce te-ai asigurat ca bebelusului nu ii este foame, nu este ud sau obosit. Metoda poate fi folosita cu succes ce pentru a-ti calma bebelusul cand este agitat sau cand pur si simplu doreste sa simta ceva strans in jurul lui, senzatie care trebuie sa fie cat mai aproape de ceea ce simtea atunci cand inca era in corpul mamei. Dupa ce copilul ajunge la varsta de o luna numai este necesar sa il tii infasat in timpul zilei deoarece acesta are nevoie de libertate de miscare utila pentru dezvoltarea armonioasa. Daca il tii infasat in timp ce doarme daca pare sa nu se mai simta confortabil, fii sigura ca te va anunata prin plans sau va fi nelinisit.

Cum infasezi copilul?

Paturica sau scutecul de panza se aseaza pe un suprafata plana si un colt se pliaza 15 cm spre interior
Se pune copilul pe spate cu capul pe coltul indoit anterior
Coltul din stanga bebelusului, trece-l peste corpul lui si pe sub mana drepta pana la spate 
 Coltul din dreptul picioarelor punel trecel peste copil pana sub barbia copilului sau cat ajunge. 
Celalat colt ramas liber in lateral, trece-l peste mana dreapta si du-l pana la spate in partea stanga. Daca doresti sa lasi mainele libere ale bebelusului (multi bebelusi asa prefera pentru a se putea misca liber ) infaseaza bebelusul pana sub umeri.
Sursa: Mamicamea.ro