Cum se folosesc corect scaunele auto pentru copii

Sunt 647 poze cu bebelusi si 13 zile pana la resetarea topului
Copii
139

scaun auto copilPentru orice parinte cel mai important lucru este siguranta si sanatatea copilului sau, si cu toate acestea anual in lume mor 800 000 de copii in diferite accidente de masina. Prin folosirea unui scaun auto pentru copii numarul acesta poate fi de circa 7 ori mai mic! Daca aveti dificultati atunci cand vreti sa instalati scaunul auto nu trebuie sa va simtiti confuzi. Luand in considerare toate modelele de masini de pe piata si toate tipurile de scaune auto pentru copii s-a estimat ca sunt in jur de 4 milione de combinatii instalarea acestora. Pentru a va usura aceasta sarcina, vom raspunde la cateva intrebari esentiale pe care trebuie sa si le puna fiecare parinte indiferent ce model de scaun auto a ales.

Cum pot sti ca scaunul este suficient de bine fixat?

Dupa instalare, incercati sa miscati scaunul spre stanga si spre dreapta. Acesta nu trebuie sa se miste mai mult de 2-3 centrimetri in lateral daca este instalat corect.

Cum pot sti daca copilul este fixat sufucient de strans cu centurile scaunului?

Dupa ce ati verificat daca centurile de siguranta sunt perfect inchise, ele trebuiesc reglate astfel incat atunci cand le trageti spre dumneavoastra sa nu se miste decat 2 centimetri fata de corpul copilului.

Ce tip de scaun auto trebuie sa folosesc?

Pentru nou nascuti trebuie sa achizitionati un scaun auto tip ‘scoica' sau ‘cosulet'. Aceste scaune au o inclinatie de 135 grade a spatarului si sunt special create pentru bebelusi astfel incat sa nu existe nici un pericol pentru coloana lor vertebrala.

Cosuletul trebuie instalat cu spatele spre directia de mers pana cand copilul ajunge la varsta de un an si la o greutate de 10 kg. Si peste aceasta greutate copilul poate fi asezat in scaunul auto tot cu spatele spre directia de mers, varsta de 1 an fiind o varsta minina. Nu uitati ca pozitionarea cu spatele a scaunul este cea mai sigura asa ca cei mici trebuiesc asezati in aceast mod cat mai mult posibil! Cand copilul ajunge la o greutate de 13 kg puteti trece la scaunele auto grupa 0-1(0-18 kg) sau 1-2-3 (9-36 kg). Nu trebuie sa treceti prea devreme la inltator. Acesta este recomandat copiilor cu greutate intre 15 si 36 de kg dar nu prezinta centuri de siguranta proprii asa ca nu trebuie sa va grabiti sa-l folositi. Pana cand cel mic atinge o greutate de 18 kg mai puteti utiliza vechiul scaun auto.

Cand pot renunta la inaltator?

Doar atunci cand copilul se poate sprijini bine de spatar, cand genunchii i se sprijina lejer peste marginea banchetei, cel mai sigur fiind ca picioarele sa ating podeaua. Partea superioara a centurii nu trebuie sa treaca peste gatul copilului, iar partea inferioara trebuie sa se sprijine peste sold si coapse, nu peste abdomen. In general, aceste conditii sunt indeplinite cand copilul are 8-12 ani, o greutate de aproxinativ 35 kg si 1,45 m inaltime.

Accidentele rutiere sunt in continuare principala cauza din care mor copii cu varsta pana la 12 ani asa ca folosirea si instalarea corecta a scaunului auto poate salva viata copilului tau!

Articol realizat de www.bebetex.ro Puteti solicita si alte informatii despre cum sa alegeti si sa utilizati un scaun auto pentru copii la e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Sursa: Mamicamea.ro