Vocea intuitiei

Voturi: 199 |   Voteaza

Definitie
Intuitie = a sesiza ceva in mod nemijlocit fara rationament; a descoperi brusc, revelatoriu, in aparenta nepregatit, un adevar, o solutie a unei probleme; a cunoaste un "obiect" dintr-o data. Este acea stare de a A STI.
Vocea intuitiei
"Doresc sa va impartasesc o serie de idei care sa va dea o conceptie clara si inteligenta despre adevarata viata spirituala. Cred ca va dati cu totii seama ca pentru a crea si trebuie sa creati daca vreti sa traiti, trebuie sa va cultivati propriul punct de vedere, propriile tendinte, propriile capacitati. Acesta este motivul pentru care doresc sa trezesc in fiecare din dumneavoastra vocea aceea, care e singurul ghid spiritual adevarat, ce va ajuta sa creati.

Vocea - este indemnul Spiritului, Eu-lui Unic, Scanteia Divina ce exista in fiecare si care nu este sesizabila datorita naturii noastre inferioare.

Multi dintre dumneavoastra prefera a copia - este desigur o cale mult mai usoara. Multi prefera doar sa urmeze. Ei gasesc ca e mult mai usor, in loc de a cultiva propriile tendinte, propriile calitati, propria natura, sa uremeze orbeste pe un altul. Aceasta atitudine insa inabusa vocea de care vorbesc.

Ea este numita Vocea Intuitiei.

Cultivand aceasta voce pana cand ne devine ghid spiritual, descoperim SCOPUL si lucram neincetat pentru atingerea lui. Acum, care este scopul acesta?

Pentru mine el este: vreau sa fiu adevarul Ultim.

Vreau sa fiu o stare in care sa stiu, prin mine insumi, ca am obtinut, ca am ajuns, ca sunt acel adevar, astfel ca toate micile tulburari, micile suparari ale vietii - desi ele au valoarea lor - sa nu ma rastoarne, sa nu imi acopere viziunea adevarului.

Si fiind acest adevar, eu voi fi in acelasi timp, ceea ce doresc: Pacea, perfecta liniste a mintii si a emotiilor. Acesta este scopul meu. Primul lucru esential deci, este amplificarea in fiecare din noi a acestei voci, care se face auzita din cand in cand in fiecare din noi. Cultivand intuitia insa trebuie sa invatam a gandi si a actiona independent. Cultivarea intuitiei inseamna o viata conform cu legile ei.

A imita nu are nimic de-a face cu frumosul; arta nu consta in copierea Naturii, ci in simbolul acestei Naturi, pe care ea o reprezinta. Astfel, fiecare din noi trebuie sa fie un asrtist, un artist care el insusi creaza. adevaratii marii artisti, adevaratii marii Maestri, nu au simtul exclusivitatii, ei intruchipeaza toate lucrurile si fac parte din toate lucrurile. si noi trebuie sa fim astfel, pentru a putea produce perfectul. O gradina plina numai cu trandafiri, oricat de frumoasa ar fi, e monotona. Puteti avea cei mai frumosi trandafiri, de multe feluri si culori, dar daca toti sunt trandafiri, gradinii ii lipseste o anumita frumusete.

Avem tendinta, prin rationalismul nostru, sa credem ca suntem diferiti de ceilalti oameni; tratam lumea ca pe ceva existent in afara noastra si devenim astfel exclusivisti in felul de a privi lucrurile. Atitudinea noastra devine o atitudine ce omoara in loc sa creeze atunci cand avem aceasta viziune limitata, astfel de idei inguste. Treziti in fiecare din voi aceasta voce, vocea intuitiei, care sa va conduca de-a lungul drumului ce doriti sa-l urmati. Aceasta inseamna viata, aceasta inseamna calea creatiei. Caci atata timp cat ascultati de aceasta voce, de aceasta intuitie, nu puteti gresi. Incercand a copia insa, mergeti gresit.

Eu va pot expune idealul meu de adevar, de pace perfecta, de iubire pura, voi insa singuri trebuie sa aspirati sa ajungeti. Eu pot sa stabilesc principiile adevarului, intuitia insa, trebuie ca voi sa o dezvoltati. Numai astfel veti ajunge acolo unde toti ne vom intalni.

Cultivand intuitia veti inlocui omul obisnuit si mediocru din dumneavoastra, cu un om ce descopera cai noi in viata. Nu veti mai orbecai fara tinta de-a lungul cararii altora. Intuitia aceasta, vocea adevaratului vostru Eu trebuie sa se poata exprima, iar pentru aceasta este necesar sa fie realizata o perfecta armonie, un perfect echilibru intre minte si emotii.

Intuitia va va conduce la Spirit. Cand vom reusi sa armonizam sentimentele noastre puternice cu mintea, prin purificarea lor, atunci vom auzi aceasta voce, aceasta intuitie, care este a umanitatii si nu apartine nici unei fiinte.

Trebuie sa aveti sentimente puternice de fericire, de gingasie, de iubire pura. Cineva care nu are sentimente deloc, este o fiinta nemaleabila si indiferenta care nu poate crea sau construi nici in afara sa, nici in interiorul sau. Sentimetele trebuie sa le elevam transformandu-le, ca ele sa devina fine si perfecte. Cu Cat aveti mai multe sentimente cu atat e mai bine, principalul insa devine controlul. Trebuie sa invatati sa le controlati. Parerea ca nu trebuie sa avem sentimente si emotii este absurda si nespirituala. Cu cat ele sunt amplificate in sufletul vostru, cu atat e mai bine, dar trebuie sa le controlati pentru ca astfel veti suferi. Daca nu le controlati, va indeparatti de Intuitie.

Noi toti tindem sa devenim asemanatori aceluiasi tip, fiinta-sablon, sa ne adunam in jurul aceleiasi persoane, temandu-ne ca nu vom evolua daca nu apartinem uneia sau alteia dintre miscari.

Dar ce este o evolutie?

Numai propria voastra fericire! Evolutia este doar un simplu cuvant. Ce importanta are carei religii apartii, ce onoruri porti sau nu porti, de vreme ce esti cu adevarat fericit si iti poti pastra scopul cu desavarsire clar in minte.

Imaginati-va, pentru un moment, pe Buddha si discipolii sai. Ei toti au avut un maestru, o tinta, un ideal, un model si aceasta era El. El era exceptia, floarea omenirii.

Si totusi fiecare dintre ei era o scanteie de geniu, fiecare dintre ei avea in minte clar scopul, iar scopul era: a fi adevarul ultim."

de J. Krishnamurti 


CITESTE SI DESPRE: