Generator de noi comportamente

Voturi: 229 |   Voteaza

Generator de noi comportamente 
1) Alege-ti un tip de comportament intr-o situatie in care nu ai mai fost.

2) Selecteaza un personaj real sau fictional care trece peste aceasta situatie cu succes.

3) Fa-ti un film mental cu acest personaj. Tu esti directorul aceastui film. Fii atent la ce fac si spun personajele. Daca nu esti satisfacut de rezultate schimba imaginile si personajul pana ce te simti comfortabil.
 
4) Substituie personajul cu imaginea ta. Te vezi pe tine cum treci cu usurinta si succes peste situatia data. Verifica rezultatele ! Vezi daca acest comportament este solutia la situatie sau mai trebuie facute modificari. Ce impact va avea acest tip de comportament asupra ta si asupra celorlalti ?
 
5) Acum intra in "TU" din acea imagine. Ce noi sentimente apar ? Simte cum este sa fii tu cel care are acest tip de comportament. Ce simti ? Ce vezi ? Ce auzi ? Cum iti vezi viitorul ? Cum iti vezi trecutul ? Ce sentimente frumoase iti aduce intreaga situatie ?
 
6) Intreaba-te cand va fi necesar sa folosesti acest comportament in viitorul apropiat. Ce vei vedea, auzi, simti cand vei sti ca este in binele tau sa te comporti in acest stil nou.
 
7) Cand vei descoperi in totalitate ceea ce vei simti, auzi si vedea du-te si ia-o de la capat cu pasul nr. 5.
 
8) Alege o alta situatie in care acest comportament va fi folositor pentru tine. Stabileste ceea ce vei vedea, auzi si simti atunci cand iti vei da seama ca este momentul sa incepi sa-ti activezi noul comportament. Cand termini fa din nou pasul nr. 5.
 
9) Continua sa repeti pasi de la 6 la 8 pana ce vei simti ca sa stabilit un automatism prin care comportamentul nou se activeaza.
 
Vezi posibilitatile pe care le ofera acest tipar ? Ia-ti un moment si gandeste-te in ce fel ai putea sa te schimbi cu ajutorul lui.
 
DE CE FUNCTIONEAZA ACEST TIPAR?
 
Acest tipar functioneaza pur si simplu pentru ca lucreaza cu subconstientul si subconstietul nu face diferenta intre real si imaginar. Daca ar fi sa-ti imaginezi ca esti Elvis si canti la pian, subconstientul nu ar stii daca acest lucru este adevarat sau nu.  
 
Inca un lucru despre subconstient este ca "nu cunoaste" negatia "NU". Iata un experiment: NU ITI IMAGINA O CASA VERDE !!!!! Vezi tocmai ti-ai imaginat o casa verde, asta pentru ca subconstientul nu intelege negatia "NU" si constientul ca sa inteleaga ce nu trebuie sa-si imagineze trebuie sa-si formeze imaginea casei in minte. Cam incurcat nu-i asa ? In fine… explicatia e mai complicata decat atat, dar tot ce trebuie sa intelegeti este ca smecheria MERGE, pentru ca pacalesti subconstientul ca esti deja familiar cu noul tau comportament. Se formeaza in acelasi timp si un "tragaci" care este apasat atunci cand intalnesti un context in care noul comportament este necesar.

CITESTE SI DESPRE: