Michel de Nostredame sau Nostradamus

Voturi: 241 |   Voteaza

Michel de Nostredame, sau Nostradamus, asa cum este cunoscut in zilele noastre, s-a nascut pe 14 decembrie 1503 si a murit pe 2 iulie 1566, insa faimoasele sale preziceri continua pana in 3797. "Scrierile mele vor fi mai bine intelese de cei ce vor veni dupa moartea mea", afirma acesta. Primele invataturi despre matematica, astronomie si astrologie, dar si latina, greaca si ebraica, le primeste de la bunicul sau Avignon.
 
Mai tarziu urmeaza cursurile facultatii de medicina din Montpellier, dar este nevoit sa intrerupa studiile in 1526 din pricina unei epidemii de ciuma. Participa la ingrijirea bolnavilor extrem de contagiosi si le recomanda o igiena stricta si un regim alimentar bogat in vitamina C.
 
Tratamentul indicat de Nostradamus este extrem de neobisnuit pentru vremea respectiva cand majoritatea doctorilor recomandau "luarea de sange" indiferent de suferinta bolavului. Trei ani mai tarziu isi reia cursurile, dar este exmatriculat rapid fiindca practica medicina fara a avea diploma. A gresit Nostradamus?
 
In 1531 se casatoreste. Trei ani mai tarziu, sotia si cei doi copii ai sai mor, se pare ca din pricina ciumei, motiv pentru care in urmatorii ani Noastradamus isi dedica viata luptei impotriva acestei boli necrutatoare. In 1547 se recasatoreste in Franta cu o vaduva bogata, Anne Ponsarde, care ii daruieste sase copii.

Noua situatie financiara ii permite lui Nostradamus sa se concentreze asupra profetiilor dicatate de "un spirit angelic" care, sustinea prezicatorul, i se arata in momentele de maxima concentrare. Pentru a intra in transa, Nostradamus se concentra asupra focului, sau asupra apei, ori folosea drept adjuvanti substante usor halucinogene. Este cunoscut ca fiind pasionat de stiintele oculte, iar acest interes este cat se poate de vizibil manifestat in scrierile sale.

Nostradamus a murit in 1566, lasand in urma sa multe semne de intrebare. Se spune ca acesta si-ar fi prezis propria moarte: "Langa banca si pat voi fi gasit mort". Intr-adevar, a fost gasit mort intre pat si masa de lucru.

Oare Nostradamus a fost cu adevarat inzestrat cu puterea de a vedea in viitor sau a fost un genial farsor? Multi tind sa ii acorde toata increderea, altii sustin ca scrierile sale sunt extrem de interpretabile si nu pot fi intelese decat odata ce evenimentul s-a produs, prin urma nu prezic nimic! Totusi, lasand deoparte legendele si prezicerile care inca nu s-au indeplinit, profetiile legate de Napoleon si Hitler sunt atat de exacte incat dau de gandit.
 
 

Sursa: Anunturi


CITESTE SI DESPRE:

COMENTARII

Vizitator
17/10/2010, 13:08