Leul Regele Animalelor

Voturi: 319 |   Voteaza

Leul poarta si numele de regele animalelor,din cauza infatisarii marete, a puterii si a indraznelii lui fara pereche. Infatisarea semeata i-o dau umerii lui inalti ,care poarta in sus, cu fala capul sau cel mare si grumazul acoperit cu o coama stufoasa.


Dintii sunt puternici si ascutiti.Ca si pisica,leul vede foarte bine noaptea.Gatul scurt este atat de viguros,incat poate duce cu usurinta pe el,chiar o camila. Trupul se termina cu o coada lunga, care are in varf un mot cu peri mai lungi.Blana este scurta si de diferite nuante de galben.

Spre deosebire de femela,masculul are ca podoaba o coama stufoasa (formata din peri mai lungi decat restul blanii)in jurul gatului si prelungita pe piept.Picioarele leului sunt groase si puternice, terminate cu gheare lungi si ascutite.Pentru a dovedi forta acestui animal,trebuie mentionat faptul ca leul poate rupe sira spnarii unui bou dintr-o singura lovitura de laba.

Adevarata patrie a leului este Africa,desi este intalnit si in alte locuri ale lumii.In zonele pe care locuieste, leul este stapanul atotputernic si temut de toti.Racnetul sau,care se aseamana cu tunetul,imprastie groaza printre celelalte vietuitoare si nelinisteste chiar pe om.

El vaneaza doar noaptea,asteptand cu rabdare in preajma unei ape sa apara prada.Cerbii,camilele, bivolii ori girafele vin sa se racoreasca si sa-si potoleasca setea.Scotand un raget infiorator,leul sare in spatele victimei,isi infige ghearele ascutite in carne si rupe sira spinarii cu coltii.Dupa ce si-a omorat prada,o duce departe si apoi se ospateaza.

GHICITOARE Nu e cal, dar are coama Si-i puternic fara seama Il ghicesti usor cand vrei Ca e scris pe…banii mei Atunci cand este furios,regele animalelor,poate dobori omul aflat in preajma doar cu o lovitura de coada.

Leul prefera sa manance carnea de camila sau cea de pui de elefant?Dar leul rar prinde elefantei,caci de uriasul cu trompa chiar si leul se fereste. Doar maximum 50% din puii de lei au sansa sa ajunga la maturitate? Restul mor,in primul rand de foame,iar apoi din pricina ca sunt vanati de celelalte fiare.

Sursa: Anunturi


CITESTE SI DESPRE:

COMENTARII

Vizitator
16/03/2014, 11:57
ce tare este acest leu are noroc!
Vizitator
10/03/2014, 18:16
reussit
Vizitator
22/12/2013, 14:21
foarte tare
Vizitator
22/12/2013, 14:19
foarte tare
Vizitator
27/11/2013, 21:45
Leul este un animal foarte tare mega tare⊙○●□■♡♥ 5
Vizitator
11/02/2013, 13:37
leul este un manifer de jungla ca si un catar
Vizitator
11/02/2013, 13:35