Ce inseamna dragostea?

Voturi: 199 |   Voteaza

Traim intr-o lume plina de oameni care iubesc si care sunt iubiti. Oameni care cred ca stiu ce inseamna dragostea, dar totusi nu o pot explica. Atunci mi-am pus intrebarea : ce inseamna dragostea? Ce sentiment este acesta pe care il traim, dar nu il intelegem? Cind suntem la virsta adolescentei, adesea ne indragostim si toti avem explicatii diferite la acest sentiment.

De exemplu, pentru unii dragostea exista numai la casatorii si nu tot timpul, dar totusi ne indragostim pina la a cea nunta. Pentru altii, acest sentiment nu exista, ei spun ca este doar simpatie, atractie si nimic mai mult. Însa simpatie si atractie putem avea nu doar fata de o persoana, ci si fata de un animal sau de un obiect.

Rezulta ca putem sa ne indragostim de tot ce ne inconjoara. Pentru unii dragostea este un sentiment prin care cineva isi arata respectul fata de o alta persoana. Însa respectul il putem avea si fata de o persoana in virsta, deci suntem indragostiti in ea.

Şi totusi nu inteleg ce este dragostea? Poate ca dragostea este puterea de a ierta. Posibil! Eu nu am fost niciodata indragostit, chiar daca am spus de multe ori ca iubesc pe cineva, insa eu cred ca dragostea este un sentiment prin care suferi.

Adica o suferinta placuta, o suferinta de la care primesti placere. Placere de la discutia cu o anumita persoana, de la infatisarea ei, de la zimbetul fermecator, care te duce intr-o lume a ta. Uneori, acest sentiment il simti atunci cind vezi ca pierzi acea persoana si, pentru a o intoarce, esti gata sa sari in fata mortii. Sari cu speranta ca-ti vor creste aripi si atunci cind cazi ca o piatra, doar acea persoana iti poate da aripi.

Multi oameni indragostiti cauta niste principii pentru a atrage atentia cuiva. Însa aceste principii nu exista. Persoana data singura se va uita la tine si, de aceea, nu trebuie sa te schimbi, doar pentru a fi pe placul cuiva. Ea, daca te va iubi, te va iubi asa cum esti. De multe ori niste persoane se indragostesc doar pentru aceea ca trebuie sa se casatoreasca. Şi la acea nunta pun juramint pe viata ca va iubi acea persoana.

Doua inimi, o singura dragoste,
Doua promisiuni, un legamint,
Doua vieti devin una…

Însa casatoria este o consecinta a dragostei, ci nu o cauza. De aceea, trebuie sa fim atenti cu dragostea, caci ea nu este o suma de bani pe care o poti cheltui cum vrei, dragostea este o viata intreaga…

Sursa: Anunturi


CITESTE SI DESPRE:

COMENTARII

Vizitator
30/05/2012, 12:56
buna ma numesc Valeria,am 16 ani si cunosc foarte bine ce inseamna acest sentiment DRAGOSTEA da sunt
o adolescenta insa iubesc si sunt iubita cu suflet si sentiment profund .dragostea nu e numai durere
dar si fericire,daca stii sa iubesti si spui te iubes
Vizitator
17/02/2011, 18:59
frumos spus