Volkswagen Amarok - Viata e plina de provocari

Categorie: Monden

Focsani 21 Iulie 2010
Testat in Raliul Dakar 2010 - noul pick-up de la Volkswagen Autovehicule Comerciale.
Numele sau provine din limba inuitilor si inseamna „lup".

Ca si lupul, Amarok se simte ca acasa in salbaticie: Noul pick-up de la Volkswagen Autovehicule Comerciale indeplineste chiar si cele mai inalte cerinte off-road. Cat de bine se descurca chiar si in conditii extreme, a demonstrat in „botezul de foc" de care a avut parte la inceputului lui 2010. La Raliul Dakar 2010, Amarok a fost desemnat autovehiculul oficial de asistenta - suportand temperaturi de 50 grade Celsius sau inaltimi de 4.700 metri. Cei 9.000 kilometri ai celui mai dur raliu din lume au fost strabatuti fara probleme.

Amarok Challenge - Expeditie prin America de Sud.
Amarok nu dovedeste calitatile sale doar pe teren accidentat ci si pe strazile aglomerate ale oraselor. Dovada ca Amarok se descurca de la fel de bine in conditii off-road sau urbane este expeditia Amarok Challenge. Pe un traseu de 20.000 kilometri prin America de Sud o echipa de zece piloti si tehnicieni a demonstrat cat de fiabil, robust si multilateral este noul pick-up. Expeditia a pornit pe 11 martie in orasul argentinian San Carlos de Bariloche si s-a incheiat pe 31 mai in Puebla, Mexic. In total au fost traversate 16 tari fara niciun fel de probleme.

Sunteti pregatiti
Unde altii vad limite imposibil de atins, Amarok vede o provocare usor de intrecut. El combina calitati off-road, flexibilitate si eficienta ca nici un alt pick-up pana acum:
* multumita tractiunii integrale 4MOTION eficiente pe aproape orice tip de teren.
* multumita latimii suprafetei de incarcare - cea mai mare din segmentul sau, permite chiar incarcarea transversala de europaleti.
* multumita motorului 2,0-l-TDI®-Biturbo*, ce seteaza noi standarde in materie de economie si eficienta.
* si nu in ultimul rand datorita sasiului robust ce ofera stabilitate chiar si in conditii extreme de solicitare.
Amarok nu impresioneaza doar prin calitatile ce il recomanda ca autovehicul utilitar de nadejde, ci si prin confortul, designul si functionalitatea sa de autoturism veritabil.


Tractiune integrala 4MOTION - cuplabila sau permanenta.
Sarcinile dificile cer un management al resurselor eficient. Prin tractiunea integrala nepermanenta (cuplabila) forta de tractiune este distribuita in mod egal pe axul din fata si cel din spate. Prin simpla apasare a unui buton tractiunea de incredere devine o certitudine pe aproape orice suprafata. Amarok este disponibil si cu tractiune permanenta, iar sistemul electronic de stabilitate ESP din dotarea de serie, amplifica siguranta indiferent de tractiunea pentru care ati optat.

Arcuri foi heavy duty sau confort.
Echiparea cu arcuri foi heavy duty (sarcina marita) asigura o suspensie optima in special pentru slujbe dificile. Acestea asigura un transport in siguranta chiar si pe trasee dificile cu o incarcatura de pana la 1 tona. Pentru un comportament pe traseu asemanator cu cel al unei limuzine, Amarok poate fi echipa cu arcuri foi confort. La o sarcina utila de pana la 850 kg, arcurile foi confort imbunatatesc considerabil rularea pe carosabil in special la viteze mari, reducand in acelasi timp si zgomotul de rulare.

Motorul 2,0 L TDI® Biturbo.
Amarok este echipat cu unul dintre cele mai eficiente motoare din zilele noastre. Cele doua turbocompresoare asigura o admisie si evacuare ce regleaza timpii de raspuns ai motorului in caz de subturatie si accelereaza productia de putere a motorului in caz de supraturatie. Cu o putere de 120 kW (163 CP) la un moment de rotatie maxim de 400 Nm treceti peste cotidian - oricare ar fi el - si asta cu un consum de energie simtitor redus. Asta pentru ca Amarok cu tractiune pe puntea spate are un consum mediu de numai 7,6 l la 100 km. Astfel, nu e de mirare masina de raliu Volkswagen Race Touareg s-a bazat pe aceeasi tehnologie BiTurbo in cel mai solicitant raliu din lume, unde autonomia si rezistenta motoarelor este testata la maxim.

Un interior ce subliniaza calitatea si siguranta.
Desi este considerat un vehicul utilitar, Amarok surprinde prin confortul si dotarile de siguranta demne de un autoturism Volkswagen. Interiorul ofera scaune confortabile, un habitaclu inalt, spatiu pentru picioare dar si spatii utile de depozitare, in timp ce masurile superioare de etansare confera o rulare in conditii de silentiozitate sporita. Spatiul soferului incanta ochiul privitorului prin designul ingenios dar si prin multiplele solutii de depozitare, toate acestea facand din Amarok un loc confortabil si sigur in timpul condusului.


Sursa: Scorpion / Dan Stefan











Inca din 1998 SCORPION este distribuitor Volkswagen si Audi in judetul Vrancea. De la inceputul anului 2010 Scorpion a devenit si distribuitor SEAT. Experienta dobandita in acest timp garanteaza calitatea tuturor serviciilor pe care le oferim:
- 'One Stop Shop' - finantare, asigurare si servicii post-vanzare. Pe toata durata contractului de finantare - in leasing sau credit - clientul beneficiaza de consultanta specializata atat din partea companiei noastre cat si din partea personalului Porsche Bank.
- service complet pentru intreaga gama de autoturisme Volkswagen, Audi si Seat;
- piese de schimb din stoc sau la comanda.

Showroom-ul Scorpion Exim din Focsani, Calea Moldovei nr.16 va asteapta zilnic, de luni pina vineri intre orele 8-20 si sambata intre orele 8-13.
Pentru orice intrebari, consultantii nostri de vanzari si service va stau la dispozitie la telefoanele:
0237 - 236.866 - Romtelecom centrala;
0237 - 236.868 - Receptie directa Mecanica;
0237 - 236.869 - Receptie directa Tinichigerie;
0721 - 330.395 - Mobil Vodafone;
0740 - 046.460 - Mobil Orange.

Stire din categoria: Monden/Lifestyle
Date de contact
Departamentul Marketing & Comunicare.
email: dan.stefan@scorpion.ro, Tel.: 0722563120
http://danyrolux.blogspot.com - Stiri si comunicate auto privind marcile Volkswagen si Audi

dan.stefan@scorpion.ro
http://danyrolux.blogspot.com
Fisiere atasate: Amarok1 (2).jpg Amarok1 (4).jpg